De la ce vârstă vor fi obligaţi elevii din Franţa să poarte masca de protecţie la şcoală

  • Elevii din Franţa, care au mai mult de 11 ani, vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie la şcoală
  • Decizia a fost luată cu o săptămână înainte de începerea noului an şcolar în Franţa
  • Noua obligaţie marchează o intensificare a măsurilor luate în Franţa, pe măsură ce numărul de cazuri creşte în ritm alert, 4.700 de noi îmbolnăviri fiind raportate joi
947 afișări
Imaginea articolului De la ce vârstă vor fi obligaţi elevii din Franţa să poarte masca de protecţie la şcoală

Ministrul francez al Educaţiei Naţionale, Tineretului şi Sportului a mers pe 21 august la o şcoală deschisă din Montataire (FOTO: Profimedia)

Dacă au peste 11 ani, elevii din şcolile din Franţa vor fi obligaţi să poarte masca de protecţie atunci când se vor întoarce în bănci, peste o săptămână. Decizia a fost luată pentru a opri răspândirea coronavirusului, a spus ministrul Educaţiei, scrie AFP.

„Utilizarea măştilor va fi sistematică în şcoli şi nu doar acolo unde nu există distanţare socială, ci în toate spaţiile închise“, a spus ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, care a anunţat că guvernul va oferi măşti familiilor cu venituri precare, de la caz la caz.

Măsura este valabilă pentru elevii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani. Şi profesorii vor fi, de asemenea, obligaţi să poarte mască, ministrul precizând că atunci când există o distanţă de 2 metri faţă de elevi, ei vor putea renunţa la mască.

Blanquer a exclus orice întârziere privind începerea noului an şcolar, cu toate că profesorii s-au arătat îngrijoraţi faţă de condiţiile în care se vor desfăşura cursurile de la 1 septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici