De teama coronavirusului, bolnavii „închipuiţi" nu mai vin la UPU Craiova | VIDEO

Numărul persoanelor care se prezintă la UPU Craiova au scăzut la jumătate de când a apărut coronavirusul în Oltenia. Potrivit medicilor, 120 de persoane au venit în 12 ore, faţă de aproximativ trei sute câte se prezentau în mod obişnuit, în aceeaşi perioadă

1246 afișări

Cristiana Geormăneanu, medic de urgenţă la Spitalul Judeţean Craiova, a declarat, pentru MEDIAFAX, că de teama coronavirusului, la „urgenţă ajung doar urgenţele". Potrivit acesteia, numărul prezentărilor în UPU a scăzut la jumătate faţă de o zi obişnuită de acum o lună.

„Foarte mulţi pacienţi veneau în departamentul de urgenţă pentru că procedura era mult simplificată faţă de cea din policlinică sau cea de la medicul de familie. Săreau peste programare, ca să spunem aşa, veneau în urgenţă şi chiar solicitau investigaţii, unii dintre ei refuzând chiar consultaţia medicală spunând că ei ştiu de ce au nevoie: au nevoie de o radiografie, de un computer tomograf, nu ştiu ce analize. Debutul simptomelor era cel mai frecvent în urmă cu o săptămână, în urmă cu zece zile, în urmă cu două săptămâni, însă lucrurile s-au schimbat mult în ultima perioadă. Chiar acum, în urmă cu câteva zile, am avut pe durata zilei, într-o tură de 12 ore de zi – 120 de prezentări, ceea ce înseamnă extrem de puţin, comparativ cu zilele obişnuite, de acum o lună, când prezentările în urgenţă erau mult peste trei sute", a declarat Cristiana Geormăneanu, medic UPU Craiova

Persoanele care au ajuns miercuri la Unitatea de Primiri Urgenţe Craiova au declarat că le este teamă să nu se îmbolnăvească, dar că au venit la spital de nevoie.

„Îmi este teamă, dar ce să facem asta este situaţia. (...)Mă spăl pe mâini, folosesc gel antibacterian, chiar îl am la mine, mască, dar acum nu o am că n-am mai intrat în spital, îmi aştept soţia", a declarat soţul unei paciente.

„Asta e boala şi trecem prin ea. Nu toţi suntem bolnavi, dar mai sunt şi bolnavi ce să facem", a declarat un alt aparţinător.

Potrivit autorităţilor, până acum, în Dolj nu a fost confirmat nici un caz de infecţie cu coronavirus. Zece persoane sunt, însă în carantină într-un spaţiu special amenajat din Craiova, iar alte 380 sunt izolate la domiciliu după ce au intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19 sau au venit din zone cu risc de îmbolnăvire cu noul virus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici