Documentar cu un virusolog chinez care vânează lilieci lângă Wuhan a devenit viral: "În acest proces eşti foarte expus" VIDEO

Un documentar care arată un virusolog chinez când vânează lilieci în peşterile de lângă Wuhan alimentează teoriile legate de originea noului coronavirus.

969 afișări
Imaginea articolului Documentar cu un virusolog chinez care vânează lilieci lângă Wuhan a devenit viral: "În acest proces eşti foarte expus" VIDEO

Documentar cu un virusolog chinez care vânează lilieci lângă Wuhan a devenit viral: "În acest proces eşti foarte expus" VIDEO

Clipul de 7 minute urcat pe Youtube în luna decembrie îl arată pe cercetătorul Tian Junhua când vizitează zeci de peşteri din regiunea Hubei ca să captureze lilieci.

Imaginile alimentează noi speculaţii legate de originea virusului, de la teoria că ar fi o armă biologică a Chinei, şi până la acuzaţiile la adresa armatei americane, care ar fi adus virusul la un eveniment sportiv desfăşurat la Wuhan anul trecut.

Despre coronavirus se ştie că se poate transmite de la liliac, şarpe, şobolan sau pangolin la om, iar asta s-ar fi putut întâmpla în piaţa de animale vii de din Wuhan, aflată la cateva sute de metri de laboratorul de cercetare al viruşilor unde lucrează Tian.

Virusologul Tian se prezintă ca un luptător în prima linie de apărare în faţa viruşilor şi merge din peşteră în peşteră ca să prindă lilieci pentru studiu în laborator. "Liliecii poartă mai mulţi viruşi. Poţi găsi majoritatea viruşilor responsabili pentru bolile oamenilor în ei. Pot să simt frica, frica de infecţii şi frica de a mă rătăci. Din cauza fricii sunt extrem de precaut. Pentru că în acest proces eşti foarte expus la viruşi foarte uşor. Sper doar că mostrele vor fi păstrate doar pentru cercetări ştiinţifice şi nu vor fi folosite niciodată în viaţa reală", spune medicul în film.

El a vizitat zeci de peşteri din zona Hubei şi a studiat peste 300 de vectori producători de viruşi în ultimii 10 ani, potrivit documentarului.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici