Epidemiologul şef de la Casa Albă consideră că vaccinul anti-covid nu va ajuta la dobândirea imunităţii de grup

  • Un vaccin pentru Covid-19 ar putea fi eficient în proporţie de 70-75%
  • Dr. Anthony Fauci consideră că SUA nu va dobândi imunitate de grup în urma vaccinului
  • „Este puţin probabil ca SUA să atingă niveluri suficiente de imunitate pentru a opri epidemia”
3486 afișări
Imaginea articolului Epidemiologul şef de la Casa Albă consideră că vaccinul anti-covid nu va ajuta la dobândirea imunităţii de grup

Sursa foto: profimedia

Trei vaccinuri pentru coronavirus sunt în faza testelor clinice. Cu suportul guvernului american, ele vor fi studiate la scară largă în următoarele trei luni.

„Cel mai bun vaccin pe care l-am produs vreodată a fost împotriva rujeolei, cu o eficienţă de 97 până la 98%. Ar fi minunat dacă am atinge acelaşi prag şi în cazul coronavirusului. Dar nu cred. M-aş mulţumi cu un vaccin care să fie în proporţie de 70-75% eficient. Este puţin probabil ca SUA să atingă niveluri suficiente de imunitate pentru a opri epidemia”, a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase.

Întrebat în cadrul unui interviu dacă SUA este pregătită să dobândească imunitatea de grup în urma vaccinării, Fauci a răspuns succint: „Nu, puţin probabil”.

Imunitatea de grup este dobândită atunci când o proporţie suficientă dintr-o populaţie este imună la o boală infecţioasă, fie prin contractarea anterioară a bolii sau prin vaccinare, iar astfel răspândirea de la persoană la persoană este improbabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici