Focar de COVID-19 la un spital privat din Iaşi. 15 persoane sunt infectate

  • 15 cazuri au fost confirmate la un spital privat din Iaşi: 9 pacienţi şi 6 angajaţi
  • Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a dispus izolarea pacienţilor infectaţi, iar angajaţii asimptomatici şi contacţii lor au fost izolaţi
  • Într-un comunicat de presă, spitalul a anunţat că verifică protocoalele şi măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei
2333 afișări
Imaginea articolului Focar de COVID-19 la un spital privat din Iaşi. 15 persoane sunt infectate

Focar de COVID-19 la Spitalul „Sf. Sava” Iaşi FOTO Profimedia

Un nou focar a izbucnit într-un spital din Iaşi, de data aceasta este vorba despre o unitate medicală privată, în care sunt internaţi mulţi pacienţi ce au nevoie de îngrijiri paliative. 
 
Potrivit DSP Iaşi, „numărul total de cazuri de persoane infectate cu Covid-19 este de 15 (9 beneficiari şi 6 angajaţi)". Bolnavii infectaţi au fost izolaţi şi sunt sub supraveghere, iar angajaţii asimptomatici şi cei cu care aceştia au intrat în contact sunt izolaţi la domiciliu. 
 
„S-a demarat o anchetă internă şi s-a sesizat Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, pentru a elimina posibilitatea extinderii numărului persoanelor infectate, izolarea cazurilor confirmate, cât şi a celor suspecte, testarea RT-PCR, unde este cazul, şi verificarea aplicabilităţii tuturor măsurilor şi protocoalelor medicale privind prevenţia infectării cu SARS COv-2", au precizat reprezentanţii spitalului, într-un comunicat de presă. 
 
Aceştia susţin că s-au respectat măsurile de distanţare socială în spital, dar şi recomandările Ministerului Sănătăţii. 
 
„Având în vedere răspândirea intracomunitară a visurusului SARS COv-2, creşterea numărului de cazuri, perioada concediilor angajaţilor şi lipsei controlului asupra activităţilor acestora în timpul liber, deşi implementând toate măsurile şi recomandările instituţiilor abilitate, aplicând protocoalele şi procedurile impuse de către Direcţia de Sănătate Publică, inevitabil suntem expuşi la a lua contact cu virusul SARS COv-2.", au mai precizat reprezentanţii unităţii medicale.  
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici