Focar de Covid la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Şapte angajaţi au fost diagnosticaţi cu coronavirus

  • Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a testat 36 de persoane, dintre care 7 au fost depistate pozitive şi una incertă.
  • Testele au fost efectuare în urma depistării unei asistente infectate cu SARS-CoV-2.
122 afișări
Imaginea articolului Focar de Covid la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Şapte angajaţi au fost diagnosticaţi cu coronavirus

Şapte angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19, din care 7 angajaţi ai Blocului Alimentar şi o îngrijitoare de curăţenie Policlinica Bistriţa.

Potrivit SJU, ca urmare a depistării unei asistente infectate cu SARS-CoV-2, al cărei soţ întors din Germania a fost depistat cu Covid-19, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a testat întreg personalul Blocului Alimentar, respectiv 34 de angajaţi şi directorul administrativ, precum şi un angajat al Serviciului Aprovizionare, care răspunde de bucătărie.

Din cele 36 de persoane testate, 7 au fost depistate pozitive, un rezultat a fost incert şi restul negative.

Focarul de Covid-19 depistat este în cazul echipei care a fost de serviciu în săptămâna 21-27 septembrie.

Având în vedere că la Blocul Alimentar programul de lucru se desfăşoară pe echipe cu rotaţii săptămânale, instituţia îşi continuă activitatea cu echipa din această săptămână (testată negativ). În această situaţie, s-au luat următoarele măsuri: Blocul Alimentar a beneficiat de dezinfecţie completă, lucrul continuă cu angajaţii testaţi negativ, echipaţi cu măşti de protecţie FFP2, iar peste 6 zile va fi retestat întregul personal depistat negativ. În cazul îngrijitoarei de curăţenie din Ambulatoriu, aceasta a fost depistată pozitiv la testarea de la întoarcerea din concediul de odihnă”, anunţă sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici