Franţa intră în carantină. Anunţul făcut de Emmanuel Macron: şcolile se închid, circulaţia va fi restricţionată

  • Emmanuel Macron anunţă noi restricţii antiepidemice în Franţa
  • Unităţile de învăţământ se vor închide trei săptămâni, iar circulaţia este limitată la zece kilometri în jurul domiciliilor
  • Sunt prevăzute excepţii pentru perioada Paştelui catolic
1835 afișări
Imaginea articolului Franţa intră în carantină. Anunţul făcut de Emmanuel Macron: şcolile se închid, circulaţia va fi restricţionată

Franţa intră în carantină. Anunţul făcut de Emmanuel Macron: şcolile se închid, circulaţia va fi restricţionată

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat miercuri seară noi restricţii antiepidemice, inclusiv închiderea unităţilor de învăţământ, în contextul valului trei al pandemiei, dar sunt prevăzute excepţii privind deplasările interregionale cu ocazia Paştelui catolic, care este pe 4 aprilie.

Emmanuel Macron a dispus extinderea pe întregul teritoriu al Franţei a restricţiilor care erau deja în vigoare în 19 departamente. Grădiniţele, şcolile şi liceele vor fi închise timp de trei săptămâni.

Circulaţia rămâne interzisă în intervalul orar 19.00 - 6.00, la fel şi deplasările interregionale. "Nu va exista nicio limită privind durata ieşirilor din case pe o rază de zece kilometri în jurul domiciliilor", a declarat Emmanuel Macron.

"Deplasările interregionale sunt interzise, cu excepţia motivelor imperios necesare sau profesionale", a precizat Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei a anunţat că restricţiile privind deplasările între regiuni nu se vor aplica în perioada Paştelui catolic. "Cetăţenii care vor să schimbe regiunea pentru a merge la locuinţe secundare din alte regiuni pot face acest lucru în weekendul Paştelui catolic", a explicat preşedintele Franţei, conform cotidianului Le Monde.

Emmanuel Macron a anunţat şi suplimentarea numărului de locuri în secţiile de terapie intensivă de la 7.665 de locuri la 10.000.

"Este necesară mobilizarea tuturor prin eforturi suplimentare, pentru protejarea celor bolnavi şi a copiilor", a subliniat Macron.

Premierul Jean Castex va prezenta joi strategia antiepidemică în Parlament, unde urmează să fie acordat un vot consultativ, informează cotidianul Le Figaro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici