Franţa susţine că al patrulea val COVID este mai puternic decât precedentele

  • Vaccinarea este singura cale de ieşire din criza sanitată, susţin oficialii de la Paris.
  • Guvernul va impune restricţii privind permisele de sănătate de miercuri, nerespectarea prevederilor atrăgând sancţiuni.
  • În ultimele câteva zile, numărul infecţiilor zilnice a depăşit valoarea de 10.000 de cazuri.
5085 afișări
Imaginea articolului Franţa susţine că al patrulea val COVID este mai puternic decât precedentele

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron

Franţa a intrat în al patrulea val al pandemiei de COVID-19, care are un impact mai puternic şi mai rapid din cauza dominanţei variantei Delta a virusului, au anunţat luni autorităţile guvernamentale.

Adresându-se unei conferinţe de presă la sfârşitul unei şedinţe a Consiliului de Miniştri, purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a declarat că ţara a înregistrat o creştere bruscă şi puternică a ratei de incidenţă, sau cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori, „cu aproape 125% într-o săptămână", ceea ce nu a fost observat încă de la începutul pandemiei.

O mare parte din aceste cazuri noi sunt puse pe seama variantei Delta, extrem de contagioasă, care „contaminează la viteza unui trăsnet”, reprezentând 80% din infecţii, a adăugat el.

„Am intrat într-un al patrulea val al coronavirusului ... Dinamica pandemiei este extrem de puternică. Vedem un val mai rapid, o pantă mai abruptă decât toate cele precedente."

În ultimele câteva zile, numărul infecţiilor zilnice a depăşit valoarea a 10.000 de cazuri. Luni, cifra era de 4.151 cazuri şi 20 de decese.

Attal a reamintit că guvernul ia toate măsurile pentru a se asigura că acest nou val nu este „mai devastator” şi una dintre modalităţile definite de a limita circulaţia activă a virusului şi de a preveni mutarea acestuia într-un nou tip de variantă a fost vaccinarea .

"Vaccinarea limitează drastic numărul de forme grave", a spus el, subliniind că cifrele actuale ale campaniei generale de vaccinare din Franţa nu au fost suficiente.

Peste 100.000 de anti-vaxxeri au ieşit în stradă săptămâna trecută pentru a se opune planului propus de guvernul Macron de a face vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii şi de a impune restricţii de intrare în locuri publice, cafenele, restaurante, centre comerciale şi transportul public pe distanţe lungi pentru cei care sunt nevaccinaţi.

Din această zi de miercuri intră în vigoare prima fază a permisului de sănătate - dovezi digitale pentru a arăta vaccinarea sau un test PCR / antigen negativ.

Nerespectarea regulilor sanitare va determina pedepse puternice variind de la 1.500 de euro (1.770 dolari) pentru prima abatere la 45.000 de euro (53.102 dolari) pentru infractorii reincidenţi, împreună cu un an de închisoare.

Anti-vaxxerii francezi au etichetat această mişcare drept „dictatură a sănătăţii”, într-un moment în care mai multe ţări din lume aşteaptă accesul la vaccinuri împotriva COVID-19.

Attal a spus că guvernul nu va fi descurajat şi nici „nu va ceda dictaturii de imagini şocante şi lozinci revoltătoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici