Fugaku: Cum luptă cel mai rapid supercomputer din lume contra coronavirusului. Poate testa mii de substanţe în timp record

  • Acesta este cel mai rapid supercomputer din lume, conceput de Fujitsu şi Riken.
  • Maşinăria a simulat cum se răspândesc particulele de salivă în birouri şi metrouri.
  • Fugaku poate testa mii de substanţe diferite într-o săptămână.
822 afișări
Imaginea articolului Fugaku: Cum luptă cel mai rapid supercomputer din lume contra coronavirusului. Poate testa mii de substanţe în timp record

Sursa FOTO: Profimedia

Fugaku, cel mai rapid supercomputer din lume, va fi folosit pentru a găsi un potenţial tratament pentru coronavirus.

Este conceput de Fujitsu şi Riken - un institut de cercetare susţinut de Guvernul japonez. Acesta poate testa mii de substanţe diferite într-o săptămână.

Supercomputerul a simulat deja cum se răspândesc particulele de salivă în birourile închise sau în metrouri.

Satoshi Matsuoka, şeful institutului de cercetare Riken, a declarat următoarele: „Sper ca această tehnologie de ultimă generaţie dezvoltată pentru Fugaku să contribuie la găsirea unor soluţii pentru provocările sociale, precum este COVID-19.”

Supercomputerele sunt de 1000 de ori mai rapide decât un computer clasic. Ele pot fi folosite pentru simularea exploziilor nucleare, pentru testarea virtuală a armamentului şi pentru a simula diverse sisteme climatice.

De exemplu, în cazul unei simulări de cutremur sau tsunami în Japonia, Fugaku va indica zonele de siguranţă şi căile de acces.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici