Germania a impus controale stricte la graniţele cu Austria şi Republica Cehă. Circa 5.000 de oameni, întorşi la graniţă

  • Toţi cei care trec graniţa trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ.
  • Austria a criticat puternic decizia luată de autorităţile germane.
  • Autorităţile spun că măsurile nu produc aglomeraţie la frontieră.
2314 afișări
Imaginea articolului Germania a impus controale stricte la graniţele cu Austria şi Republica Cehă. Circa 5.000 de oameni, întorşi la graniţă

Germania a impus controale stricte la graniţele cu Austria şi Republica Cehă

După  ce a fost prelungit lockdown-ul, autorităţile germane au impus controale la graniţele cu Austria şi Republica Cehă. Ameninţarea răspândirii tulpinilor de coronavirus i-a făcut să condiţioneze intrarea în ţară.

Toţi cei care trec graniţa trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ.

„Avem o situaţie în care trebuie să facem tot ce este necesar pentru a preveni variantele de virus care sunt semnificativ mai agresive, pot aduce cu ele mult mai multe infecţii, se pot răspândi în Germania la fel de repede pe cât s-au răspândit din păcate în ţările vecine sau în părţi ale ţărilor vecine”, a declarat Steffen Seibert, purtătot de cuvânt al guvernului german.

Măsura se aplică pentru toţi cei care îşi doresc să treacă graniţa: cetăţeni, rezidenţi, şoferi de camione sau lucrători din domeniul transporturilor sau al sănătăţii.

Cei care nu şi-au făcut test înainte, îşi pot face chiar acolo.

„Este posibil să faceţi testul coronavirus aici, dar absenţa unui test coronavirus sau a unui certificat doveditor este o încălcare a ordonanţei şi, prin urmare, constituie o contravenţie”, Rainer Scharf, purtător de cuvânt Poliţia Federală Rosenheim.

Doar într-o singură zi, poliţia a întors din drum jumătate dintre persoanele care au ajuns la graniţă. Autorităţile spun însă că aceste măsuri nu vor aglomera frontiera mai mult ca până acum.

„De duminică, aceste măsuri au fost luate la graniţele cu Republica Cehă şi cu Austria. Există, desigur, aglomeraţie şi timp de aşteptare la graniţe şi weekendul trecut a fost aşa. Până în această dimineaţă, poliţia federală a verificat 10.000 de persoane, iar aproximativ 5.000 de persoane au fost îndepărtate la intrarea la frontieră”, a declarat Steve Alter, purtător de cuvânt Ministerul de Interne German.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici