Ghid de supravieţuire în autoizolare. Cum să rămâi sănătos şi fericit

  • Experţii recomandă mese bogate în proteine şi alimente care conţin vitaminele B, C şi D
  • Hidratarea e extrem de importantă, la fel activitatea fizică regulată
  • Din casă nu trebuie să lipsească medicamente precum paracetamolul
8793 afișări
Imaginea articolului Ghid de supravieţuire în autoizolare. Cum să rămâi sănătos şi fericit

Ghid de supravieţuire în autoizolare. Cum să rămâi sănătos şi fericit

Nu e uşor să stai în casă zile, poate chiar săptămâni la rând. Şi nu e vorba doar de plictiseală. Autoizolarea poate avea efecte grave asupra sănătăţii, mai ales în cazul persoanelor în vârstă. Experţii consultaţi de Daily Mail recomandă mese bogate în proteine, consumul de legume şi fructe care conţin vitaminele B, C şi D, o bună hidratare şi activitate fizică regulată.

NUTRIŢIE

O dietă echilibrată e vitală pentru sănătate – în special în cazul oamenilor în vârstă, care ies rar din casă şi au nevoie de minerale şi vitamine. Pe măsură ce îmbătrânim, pierdem masa musculară şi acumulăm grăsime. Iar studiile arată că aceste procese se accelerează dacă suntem inactivi. De aceea, avem nevoie de proteine la micul dejun, prânz şi cină. Însă organismului îi trebuie şi activitate fizică pentru a transforma proteinele în muşchi.

SUPLIMENTE

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea produce tot mai greu vitamina D în prezenţa soarelui. Oamenii care ies rar la soare au nevoie de un surplus de vitamina D, care e vitală pentru oase şi dinţi sănătoşi. În lipsa legumelor şi fructelor proaspete şi cele îngheţate sunt o sursă bună de vitamina C. Nivelul scăzut de vitamina B12 a fost corelat cu un risc mare de atac cerebral şi demenţă. O sursă bună de vitamina B12 sunt legume precum spanacul şi brocoli, chiar şi congelate.

HIDRATARE

Recomandarea pentru adulţi e să consume 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, însă lipsa activităţii compromite acest obiectiv. Iar unii oameni beau deliberat mai puţine lichide, pentru a nu fi nevoiţi să meargă mai des la toaletă. Partea bună e că şi băuturile care conţin cofeină contează, deci şi cafeaua şi ceaiul sunt opţiuni recomandate. Iar consumul de lichide ar trebui completat cu cel de fibre.

MIŞCAREA

O perioadă lungă de sedentarism poate avea efecte negative asupra masei musculare. De aceea, e important să ne ridicăm măcar o data pe oră. Plimbări de 10 minute, de mai multe ori pe zi, în grădină, de exemplu, sunt recomandate. Urcatul scărilor e recomandat pentru inimă, plămâni şi muşchii picioarelor. Şi împinsul pereţilor e o mişcare ce pune la lucru muşchii.

MEDICAMENTE

Pe lista medicamentelor care nu trebuie să lipsească din casă sunt:

  • paracetamolul – tratează durerile şi reduce febra.
  • gelul cu ibuprofen – bun pentru durerile reumatice şi musculare
  • siropul de tuse – recomandarea e să fie folosit seara, deoarece are efect sedativ
  • bandajele elastic
  • un termometru digital

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici