Grupul de Comunicare Strategică: În acest moment nu avem confirmarea că există o „transmitere susţinută pe scară largă” a COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică precizează că intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea iniţială, „transmiterea susţinută pe scară largă”, iar în acest moment nu există confirmarea faptului că există o „transmitere susţinută pe scară largă” a noului coronavirus.

1047 afișări
Imaginea articolului Grupul de Comunicare Strategică: În acest moment nu avem confirmarea că există o „transmitere susţinută pe scară largă” a COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică: În acest moment nu avem confirmarea că există o „transmitere susţinută pe scară largă” a COVID-19. Sursă foto: Profimedia

„Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea iniţială, <transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)>. Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorităţi, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o <transmitere susţinută pe scară largă> a noului coronavirus (COVID-19)”, se arată într-o informare a Grupului de Comunicare Strategică.

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus, spune sursa citată.

În acest sens, echipele direcţiilor de sănătate publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv.

De asemenea, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.

GCS enumeră măsuri adoptate deja, care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

• Măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane.
• Limitarea activităţilor colective.
• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate şi/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici