Hong Kong va sacrifica mii de mamifere mici din cauza unui focar de Coronavirus izbucnit într-un pet-shop

  • Hong Kong va sacrifica aproximativ 2.000 de hamsteri şi mamifere mici din cauza unui focar de coronavirus
  • Primele cazuri au fost raportate dintr-un magazin de animale de companie
  • Autorităţile se concentrează pe eliminarea tuturor riscurilor ca parte a strategiei zero Covid
159 afișări
Imaginea articolului Hong Kong va sacrifica mii de mamifere mici din cauza unui focar de Coronavirus izbucnit într-un pet-shop

Sursa foto: Profimedia

Hong Kong va sacrifica aproximativ 2.000 de hamsteri şi alte mamifere mici din cauza unui focar de Coronavirus depistat la un magazin de animale de companie din oraş. Oficialii au testat micile vietăţi din toate pet-shopurile, dar doar 11 hamsteri au fost depistaţi pozitivi.

Autorităţile din Hong Kong se concentrează, ca parte a strategiei zero covid, pe eliminarea tuturor riscurilor asociate cu răspândirea virusului. Astfel, chiar dacă doar hamsterii au fost cei afectaţi, s-a decis suprimarea tuturor animalelor ca măsură preventivă.

Toţi cei care au cumpărat un hamster începând cu data de 22 decembrie sunt obligaţi să îl predea pentru a fi eutanasiat. Autorităţile au motivat această decizie extremă după ce un angajat al magazinului de animale şi doi clienţi s-au infectat cu varianta Delta.

„Proprietarii de animale ar trebui să respecte măsurile sanitare impuse de autorităţi, să se spele pe mâini după ce şi-au atins companionul, le-au manipulat alimentele sau alte obiecte şi să evite să-şi sărute prietenii necuvântători”, a declarat directorul departamentului pentru agricultură din Hong Kong, Leung Siu-fai.

Animalele de companie precum câinii, pisicile, dihorii şi rozătoarele se pot infecta cu virusul care provoacă Covid-19, Sars-Cov-2, dar nu există dovezi certe cum că ar putea transmite cu uşurinţă infecţia oamenilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici