În umbra războiul noua variantă de coronavirus duce la o creştere dramatică a numărului de cazuri în Europa

  • Cazurile de Covid sunt în creştere în Europa, un număr tot mai mare fiind atribuit unei subvariante a tulpinii omicron.
  • Cazurile de Covid au crescut dramatic în Marea Britanie în ultimele săptămâni, iar Germania continuă să înregistreze un număr record de infecţii zilnice, cu peste 250.000 de cazuri noi pe zi.
  • În Franţa, Elveţia, Italia şi Ţările de Jos se constată, de asemenea, că infecţiile cu Covid au început să crească din nou, ajutate şi favorizate de relaxarea măsurilor privind coronavirusul şi de răspândirea subvariantei BA.2.
  • În România cifrele de azi sunt duble faţă de ziua precedentă.
11503 afișări
Imaginea articolului În umbra războiul noua variantă de coronavirus duce la o creştere dramatică a numărului de cazuri în Europa

În umbra războiul noua variantă de COVID duce la o creştere dramatică a numărului de cazuri în Europa

Cazurile de Covid sunt în creştere în Europa, un număr tot mai mare fiind atribuit unei subvariante a tulpinii Omicron.

Oficialii din domeniul sănătăţii publice şi oamenii de ştiinţă monitorizează îndeaproape BA.2, care a fost descrisă ca fiind o variantă "invizibilă", deoarece prezintă mutaţii genetice care ar putea să o facă mai greu de distins.

Noua subvariantă este cea mai recentă dintr-un lung şir care a apărut de la începutul pandemiei în China, la sfârşitul anului 2019. Varianta Omicron - cea mai transmisibilă tulpină de până acum - a depăşit varianta Delta, care la rândul ei a înlocuit varianta Alfa.

Varianta BA.2 este acum responsabilă pentru mai mult de jumătate din cazurile noi din Germania şi reprezintă aproximativ 11% din cazurile din SUA.

"Este clar că BA.2 este mai transmisibilă decât BA.1 şi acest lucru, combinat cu relaxarea măsurilor şi scăderea imunităţii, contribuie la creşterea actuală a infecţiilor", a declarat luni pentru CNBC Lawrence Young, profesor de oncologie moleculară la Universitatea Warwick.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici