India va produce vaccinul Johnson & Johnson. Biological E. vrea să elimine focarul COVID-19

  • Compania farmaceutică Biological E. din India va produce vaccinul anti-COVID-19 Johnson & Johnson, care ar putea spori campania de vaccinare pentru eliminarea focarului cu care se confruntă.
  • J&J a confirmat că lucrează cu Biological E. la fabricarea vaccinului.
  • Statele Unite au declarat în martie că vor finanţa eforturile Biologic E. de a produce cel puţin 1 miliard de doze de vaccinuri anti-COVID-19 până la sfârşitul anului 2022.
698 afișări
Imaginea articolului India va produce vaccinul Johnson & Johnson. Biological E. vrea să elimine focarul COVID-19

India va produce vaccinul Johnson & Johnson. Biological E. vrea să elimine focarul COVID-19

Biological E. intenţionează să creeze şi un vaccin propriu până la sfârşitul anului. „Infrastructura şi instalaţiile sunt complet separate pentru cele două şi le vom produce pe ambele independent una de cealaltă", a spus Mahima Datla, directorul companiei, refuzând să ofere o dată anume sau alte detalii.

Aceasta a declarat în februarie că Biological E. urmărea să fabrice anual aproximativ 600 de milioane de doze de vaccin J&J. Cu toate acestea, guvernul Indiei nu a avut în vedere producţia de J&J anul acesta în ţară.

„Credem că Biological E. va fi o parte importantă a reţelei noastre globale de furnizare a vaccinului anti-COVID-19, unde mai multe fabrici sunt implicate în producerea vaccinului nostru în diferite facilităţi, uneori în diferite ţări şi continente, înainte ca vaccinul să poată fi distribuit", a declarat un purtător de cuvânt al J&J India.

J&J a declarat luna trecută că a solicitat permisiunea pentru a efectua un studiu clinic local în India pentru vaccinul său cu doză unică, potrivit Reuters.

Biological E., cu sediul în oraşul Hyderabad din sudul Indiei, intenţionează, de asemenea, să producă între 75 şi 80 de milioane de doze de vaccin propriu pe lună din august. Serul a fost dezvoltat împreună cu Baylor College of Medicine din Houston şi Dynavax Technologies Corp (DVAX.O).

Statele Unite au declarat în martie că vor finanţa eforturile Biologic E. de a produce cel puţin 1 miliard de doze de vaccinuri anti-COVID-19 până la sfârşitul anului 2022. 

India este puţin probabil să reia exporturile majore de vaccinuri anti-COVID-19 până cel puţin în octombrie, deoarece va folosi serul pentru a scăpa de focarul din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici