Insula din Grecia care a scăpat de COVID-19. Toţi locuitorii sunt vaccinaţi

  • Kastellorizo ​​a scăpat de coronavirus. Toţi cei 500 de locuitori ai micii insule greceşti au fost vaccinaţi.
  • Din martie anul trecut, pe insulă a fost detectat un singur caz de COVID-19, purtătorul a fost rapid izolat şi virusul nu s-a răspândit în comunitate.
2519 afișări
Imaginea articolului Insula din Grecia care a scăpat de COVID-19. Toţi locuitorii sunt vaccinaţi

Sursa foto: Profimedia

Localnicii sunt atenţi, dar trăiesc într-un mod mai relaxat. Oricine ajunge pe insulă trebuie să facă un test rapid.

Maria Lazaraki a fost una dintre primele persoane vaccinate de pe insulă. Restaurantul familiei sale rămâne închis, dar femeia de 90 de ani adoră să gătească pentru nepoţii ei. „Am fost vaccinată. Mi s-a administrat prima doză şi 15 zile mai târziu, a doua doză. Toată populaţia s-a vaccinat, oameni de la 20 la 94 de ani. Bineînţeles că sunt bătrână, mi-am trăit viaţa, dar din fericire virusul nu ajunge la insula noastră. Înainte de pandemie, aveam mulţi turişti. Sperăm că se vor întoarce”.

Pescarul Michalis Matsos a suferit daune financiare semnificative din cauza pandemiei. El speră că situaţia se va îmbunătăţi în următoarele luni, potrivit Euronews.

În ceea ce priveşte venirea verii, Kastellorizo ​​susţine propunerea guvernului grec de eliberare a unui certificat de vaccinare.

„Vaccinarea ne-a ajutat psihid, ne simţim mult mai bine”, spune viceprimarul insulei, Stratos Amigdalos. „Până acum am avut o stare de anxietate, am simţit frică şi nesiguranţă. Nu am putut face faţă unui număr mare de cazuri COVID-19. Cred că lucrurile se vor îmbunătăţi. Suntem, de asemenea, pentru  certificatului de vaccinare. Mulţi dintre locuitorii noştri l-au obţinut. Pentru locuri mici precum Kastellorizo, este important să ştim că turistul care vine a fost vaccinat”.

Kastellorizo este o insulă din sud-estul Greciei, cu 500 de locuitori. Cea mai estică insulă a Greciei se află la aproximativ 2 kilometri de coasta de sud a Turciei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici