Introduce România obligativitatea vaccinării? Ce răspund oficialii care coordonează campania anti-COVID

  • Campania naţională de vaccinare bate pasul pe loc în România: există vaccinul, dar nu sunt prea mulţi doritori.
  • În câteva ţări europene, printre care Franţa, anumite categorii profesionale sunt obligate să facă vaccinul, în caz contrar fiind prevăzute sancţiuni.
  • Valul 4 al pandemiei, care a lovit deja Europa vestică, ar putea fi dureros şi pentru români, singura salvare fiind vaccinarea, susţin autorităţile.
3742 afișări
Imaginea articolului Introduce România obligativitatea vaccinării? Ce răspund oficialii care coordonează campania anti-COVID

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a vorbit despre ritmul de vaccinare în rândul populaţiei, dar şi despre posibilele efecte ale variantei Delta.

Întrebat dacă vor exista categorii profesionale pentru care vaccinul să fie obligatoriu, aşa cum se întâmplă în Franţa, Grecia sau în Spania, medicul a răspuns:

„Categoric, la acest moment, nu se pune problema de aşa ceva şi nici nu cred că va fi pusă problema obligativităţii. Dar, trebuie să luăm în calcul problema responsabilităţii, pentru că nu vorbim de o boală care ne afectează doar pe noi, ci este o boală care îi afectează implicit şi pe cei din jurul nostru. Chiar dacă noi decidem să nu ne vaccinăm, să nu respectăm măsurile de prevenţie, ajunge simplul fapt că ne expunem la această infecţie.

Ne putem îmbolnăvi şi îi putem îmbolnăvi şi infecta şi pe cei cu care intrăm în contact în viaţa de zi cu zi. Tocmai din acest punct de vedere trebuie să avem grijă la cei din jurul nostru, să fim mai responsabili şi în felul acesta putem să avem un control mai bun al infecţiei"
, a spus Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare COVID-19, luni seara, la o emisiune TV.

Până luni, România a administrat 9,3 milioane de doze. 4,9 milioane de persoane au fost vaccinate, dintre care 4,78 de milioane cu ambele doze, ţinta finală de vaccinare fiind de 16 milioane de români.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici