Israelul a furnizat primele doze de vaccin COVID-19 palestinienilor

  • Israelul a declarat luni că a furnizat palestinienilor primul lor transport cu 2.000 de doze de vaccinuri COVID-19, de la Moderna.
  • Oficialii palestinieni au refuzat să confirme livrarea.
1025 afișări
Imaginea articolului Israelul a furnizat primele doze de vaccin COVID-19 palestinienilor

Israelul a furnizat primele doze de vaccin COVID-19 palestinienilor

Vaccinurile au fost transferate în Cisiordania şi vor fi utilizate de echipele medicale ale Autorităţii Palestiniene, potrivit unei declaraţii a COGAT, legătura militară a Israelului cu palestinienii.

Israelul a alocat 3.000 de doze suplimentare pentru palestinieni, a declarat un purtător de cuvânt al COGAT.

Israelul a devenit un lider mondial în vaccinarea cetăţenilor săi şi Autoritatea Palestiniană a încercat separat să-şi asigure propriile doze. A comandat un lot de vaccin Sputnik V din Rusia, potrivit Reuters.

Palestinienii vor primi, de asemenea, peste 35.000 până la 40.000 de vaccinuri din programul global de distribuire a vaccinurilor COVAX în următoarele săptămâni, a declarat luni un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Israelul a cucerit Cisiordania în războiul din Orientul Mijlociu din 1967. Palestinienii caută teritoriul pentru un stat independent pe care speră să îl înfiinţeze în Cisiordania, Gaza şi Ierusalimul de Est.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici