Studiu. Israelul afirmă că vaccinul Pfizer are o eficacitate de doar 39% pentru varianta delta

  • Vaccinul Covid-19 al Pfizer şi BioNTech are o eficienţă de doar 39%
  • În Israel, varianta delta este tulpina dominantă
  • Potrivit unui nou raport al Ministerului local al Sănătăţii, vaccinul oferă protecţie puternică împotriva formelor severe şi previne spitalizarea
7920 afișări
Imaginea articolului Studiu. Israelul afirmă că vaccinul Pfizer are o eficacitate de doar 39% pentru varianta delta

Israelul spune că vaccinul Pfizer are o eficacitate de doar 39% pentru varianta delta

Valoarea, care se bazează pe un număr nespecificat de persoane, este în scădere faţă de o estimare anterioară de 64% emisă în urmă cu două săptămâni şi diferă de datele din Marea Britanie, care au constatat că vaccinul are o eficienţă de 88% eficientă tulpinii.

Cu toate acestea, vaccinul funcţionează încă foarte bine pentru a preveni îmbolnăvirea gravă a persoanelor, demonstrând o eficacitate de 88% pentru spitalizare şi de 91% împotriva formelor severe, potrivit datelor publicate joi, în Israel.

Varianta delta este deja prezentă în peste 104 ţări.

Directorul medical al Casei Albe Dr. Anthony Fauci a spus că persoanele complet vaccinate ar putea dori să ia în considerare purtarea măştilor în interior ca o măsură de precauţie împotriva variantei cu răspândire rapidă în SUA.

Experţii în sănătate se arată îngrijoraţi de toamnă, când se aşteaptă ca Delta să lovească cel mai greu statele cu rate mici de vaccinare, cu excepţia cazului în care aceste state şi întreprinderi reintroduc restricţiile.

Într-o declaraţie pentru CNBC, Pfizer spune că rămâne încrezător că două doze de vaccin protejează împotriva coronavirusului şi a variantelor sale. Totuşi, a spus că o a treia doză ar putea fi utilă după ce o analiză a arătat o scădere a eficacităţii împotriva infecţiei după patru până la şase luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici