Italia şi Spania impun noi restricţii din cauza noului val de îmbolnăviri cu coronavirus

  • Restaurantele se închid la ora 18:00 în Italia
  • Italienii nu mai pot mânca nici pe stradă după ora 18:00
  • Circulaţia persoanelor pe timpul nopţii va fi restrânsă în Spania
4464 afișări
Imaginea articolului Italia şi Spania impun noi restricţii din cauza noului val de îmbolnăviri cu coronavirus

Sursa foto: profimedia

Premierul italian Giuseppe Conte anunţă noi restricţii pentru Italia. Restaurantele rămân deschise doar până la 6 seara, oră după care nu mai ai voie să mănânci nici pe stradă. Premierul a îndemnat administraţia publică, dar şi firmele private să apeleze cât mai mult posibil la lucrul de acasă. Sălile se sport, piscinele şi spa-urile vor fi închise.  

Premierul Spaniei a anunţat că se restrânge circulaţia persoanelor pe timpul nopţii şi lasă libertatea liderilor regionali să reducă grupurile la maximum 6 persoane sau să impună carantina pe localităţi sau pe provincii.

Giuseppe Conte – prim-ministrul Italiei: Barurile, magazinele de îngheţată, patiseriile şi restaurantele se vor închide la ora 18:00 în toate zilele. După ora 6 după-amiază ele pot continua să livreze mâncare la domiciliu. Maxim 4 oameni pot sta la masă la restaurant, în cazul în care nu sunt membrie ai familiei. E interzis să consumi mâncare şi băutură pe stradă după ora 18:00. 

Eranda Feca – proprietar de restaurnat: A trebuit să închidem 3 luni, am început să lucrăm iar în luni de vară şi acum o luăm de la capăt. Nu putem îndura mai multe sacrificii, criza medicală e ceva care ne afectează pe noi toţi. Dar măsurile trebuie să fie drepte, clare şi precise. Nu aşa, vorbe aruncate fără a fi gândite. În fiecare zi apare un nou ordin. 

Pedro Sánchez - premierul Spaniei: Se va putea circula în acest interval de timp doar pentru motive incluse în normele sanitare: cumpărarea medicamentelor, deplasarea la locul de muncă, întoarcerea acasă sau îngrijirea bătrânilor şi copiilor. Această restricţionare a circulaţiei de la 11 noaptea la 6 dimineaţa va fi aplicată în toată ţară cu excepţia Insulelor Canare, care prezintă o situaţie epidemiologică foarte bună.

Daniela Univaso - studentă: Trebuia să se întâmple mai devreme sau mai târziu. Am văzut cazurile cum se înmulţeau aşa că mi-am spus: Sigur ceva de genul se va întâmpla iar. Cum mă afectează? Sigur că e trist să nu te poţi vedea cu prietenii seara în oraş, dar înţeleg situaţia. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici