Johnson & Johnson urmează să livreze aproximativ 400 de milioane de doze de vaccin Uniunii Africane

  • Johnson & Johnson va furniza Uniunii Africane (UA) până la 400 de milioane de doze din vaccinul său anti-COVID-19, începând cu al treilea trimestru.
  • Europa a aprobat vaccinul cu doză unică J&J la începutul acestei luni. Statele Unite, Canada şi Bahrain au aprobat, de asemenea, vaccinul.
  • Virusul a ucis aproape 121.000 de oameni în toată Africa şi a infectat 4,18 milioane.
153 afișări
Imaginea articolului Johnson & Johnson urmează să livreze aproximativ 400 de milioane de doze de vaccin Uniunii Africane

Centrul de achiziţie a vaccinurilor din Africa (AVAT) ar putea comanda încă 180 de milioane de doze până în 2022, potrivit Reuters.

„Johnson & Johnson necesită doar o singură doză, ceea ce îl face să fie lansat foarte bine la nivel programatic”, a spus John Nkengasong, directorul Centrelor Africane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

El a spus că preţul dozei de J & J este prosibil să fie de 10 USD.

În februarie, Africa de Sud a primit vaccinul AstraZeneca după ce datele au arătat că oferă o protecţie minimă împotriva infecţiei uşoare până la moderate cauzate de varianta dominantă a ţării.

AVAT a declarat luni că multe dintre cele 55 de state membre ale Uniunii Africane au manifestat o puternică preferinţă pentru vaccinul produs de J&J.

Africa se confruntă, de asemenea, cu o variantă mai periculoasă identificată în Africa de Sud.

„Trebuie să imunizăm cel puţin 60% din populaţia noastră pentru a scăpa de virusul de pe continentul nostru. Acordul J&J ne permite să mergem spre atingerea acestui obiectiv ”, a spus Nkengasong.

Majoritatea livrărilor vor fi produse de Aspen Pharma în Africa de Sud, a anunţat Centrul de achiziţie a vaccinurilor din Africa, într-un comunicat. Aspen a contractat cu J&J producerea a 300 de milioane de doze.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici