Măştile de protecţie, o barieră în calea comunicării. Soluţia inedită găsită de un angajat model, cu deficienţă de auz | FOTO

  • Un angajat cu deficienţă de auz al unui magazin alimentar din Statele Unite a găsit o metodă ingenioasă de a comunica cu clienţii
  • Matthew Simmons adoră să interacţioneze cu clienţii
  • Pentru că aceştia poartă măşti, comunicarea a devenit o provocare
322 afișări
Imaginea articolului Măştile de protecţie, o barieră în calea comunicării. Soluţia inedită găsită de un angajat model, cu deficienţă de auz | FOTO

Sursa: Facebook

Atunci când lucrezi într-un magazin alimentar pe timpul pandemiei de coronavirus, totul devine brusc o provocare. Dar în cazul eroului nostru, se mai adaugă una: este surd.

Matthew Simmons foloseşte limbajul semnelor şi citeşte pe buze. Din cauza pandemiei de coronavirus oamenii urmează recomandările şi poartă măşti. Comunicarea devine o provocare pentru angajatul care adoră să interacţioneze cu clienţii. În ultimii doi ani a lucrat pentru Trader Joe's în weekend şi pe timpul verii atunci când activitatea sa de bază ca profesor asistent în cadrul Şcolii de Stat din Washington pentru Surzi a fost întreruptă.

Atunci când Simmons a fost mutat pe casa de marcat drept casier, a încercat să le explice clienţilor care purtau mască despre problema sa. Inabilitatea de a comunica prin limbajele cunoscute a făcut ca oamenii să îl evite.

Bariera dintre acesta şi clienţi i-a creat anxietate la locul de muncă. Chiar şi în cazul colegilor, obstacolul comunicaţional tot exista. Aceştia au încercat să-l ajute şi purtau măştile trase mai jos pe faţă. Dar chiar şi aşa, era dificil să se înţeleagă cu ei.

A urmat o discuţie cu managerul asistent al magazinului cu care a căutat soluţii pentru a se asigura că se poate simţi confortabil şi ajută în mod eficient clienţii. La început, îl asista un alt coleg din echipă şi i-a oferit sentimentul de disfuncţional.

Într-un final, a găsit rezolvarea mult dorită: managerul i-a adus trei tăbliţe pe care putea scrie pentru a se face înţeles la locul de muncă. În timpul programului poartă un tricou pe care scrie pe faţă mesajul „Sunt surd” şi pe spate „Bate-ma pe umăr”. Ideea i-a venit în timp ce căuta soluţii pentru problema sa pe internet.

Matthew speră ca prin exemplul său alţi oameni care împărtăşesc aceleaşi deficienţe să depăşească obstacolele pe care le întâlnesc şi ca cei din jur să manifeste compasiune unul faţă de altul în loc de prejudecăţi.

Sursa foto: profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici