Măsurile autorităţilor italiene pentru evitarea coronavirusului: Fără săruturi sau strângeri de mână

Autorităţile italiene au trimis Ministerului Sănătăţii un set de măsuri pentru evitarea răspândirii coronavirusului, care conţine, printre altele, recomandarea ca oamenii să se salute fără să se sărute sau fără să îşi dea mâna, scrie „La Stampa”.

1545 afișări
Imaginea articolului Măsurile autorităţilor italiene pentru evitarea coronavirusului: Fără săruturi sau strângeri de mână

Sursa: Profimedia Images

Măsurile ar urma să fie adoptate miercuri şi ar rămâne în vigoare timp de 30 de zile.

Autorităţile recomandă menţinerea unei distanţe de minim un metru faţă de ceilalţi, salutul să se facă fără săruturi sau strângeri de mâini, evitarea locurilor aglomerate. Cei care au febră sunt sfătuiţi să rămână acasă chiar dacă nu bănuiesc că au luat virusul. Orice eveniment, inclusiv cele sportive, urmează să fie evitat pentru 30 de zile, iar vârstnicii de peste 75 de ani sau cei bolnavi de peste 65 de ani să urma să evite locurile aglomerate.

Sunt câteva din recomandările Comitetului Tehnic care ar putea fi incluse într-un decret al premierului Giuseppe Conte şi care ar fi adoptat în toată ţara.

Potrivit agenţiei italiene de presă Ansa, printre recomandări se numără şi indicaţia ca oamenii să îşi scoată bijuteriile când se spală pe mâini, deoarece nu permit igiena totală.

În Italia s-au înregistrat peste 2.500 de cazuri de contaminare şi 79 de decese. Cel puţin 160 de persoane s-au vindecat de virusul Covid-19, au precizat autorităţile italiene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici