Medic ATI Colentina: Terapiile intensive din ţările cu rată de vaacinare mare sunt goale

Medicul ATI Laura Zarafin, de la Spitalul Colentina, spune că situaţia ar fi fost mult mai simplă acum, dacă cei care nu cred în vaccin şi în medici s-ar fi vaccinat şi nu ar fi gândit că devin „cobai”: „Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari şi personalul medical, căci ei au fost vaccinaţi primii”.

2328 afișări
Imaginea articolului Medic ATI Colentina: Terapiile intensive din ţările cu rată de vaacinare mare sunt goale

Medic ATI Colentina: Terapiile intensive din ţările cu rată de vaacinare mare sunt goale

„Mă gândesc la toţi cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinaţi. Care nu cred în vaccin, mulţi nu cred nici în medici. Familiile lor caută tot felul de <pile>, ne sună disperaţi să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab! Mă întreb - oare acum cred în medici ? Nu era mai simplu să se vaccineze?”, întreabă medicul primar ATI, Lara Zarafin de la Spitalul Colentina.

Medicul nu îi uită pe cei care spun că nu vor să se vaccineze, pentru că nu sunt „cobai”: „Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele şi personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost vaccinaţi primii. Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate şi peste 3 miliarde de oameni vaccinaţi. Cum să mai spui că eşti cobai?”, mai spune medicul ATI.

Laura Zarafin spune că terapiile intensive din ţările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale, în timp ce în România „se stă în ambulanţe la coadă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici