Medic român: Africa este continentul cel mai avansat în lupta împotriva pandemiei

Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, susţine că Africa este continentul cel mai avansat în lupta împotriva pandemiei, în condiţiile în care cercetătorii de acolo au analizat şi avertizat lumea despre variantele Beta şi Omicron ale virusului SARS CoV-2.

2181 afișări
Imaginea articolului Medic român: Africa este continentul cel mai avansat în lupta împotriva pandemiei

Medic român: Africa este continentul cel mai avansat în lupta împotriva pandemiei

„Eroul meu personal din acest an este profesorul Tulio de Oliveira. Alături de echipa să din Africa de Sud, Tulio de Oliveira a caracterizat două dintre cele 5 variante de îngrijorare: Beta şi Omicron. Şi a alertat timpuriu întreagă comunitate mondială asupra acestor variante, permiţând o fereastră de oportunitate mult mai largă decât am avut, de exemplu, în privinţa variantei Wuhan sau chiar a variantei Alfa. De altfel, modul în care au identificat Beta a inspirat muncă britanicilor în caracterizarea Alfa”, a explicat Marius Geantă pe Facebook.

Medicul susţine că Africa a fost „pedepsită” inutil de restul lumii.

„Africa de Sud a primit, în schimb, o pedeapsa din partea comunităţii: multe ţări din Europa şi America au suspendat zborurile înspre şi dinspre Africa de Sud şi alte state africane, o măsură ce s-a dovedit inutilă din punct de vedere epidemiologic, dar a şi produs daune economice şi medicale statelor africane care îşi făcuseră treaba la cel mai înalt nivel ştiinţific”, a adăugat Geantă.

Concluzia specialistului român este că Africa a devenit cel mai avansat continent în ceea ce priveşte lupta cu virusul SARS CoV-2.

„În esenţă, despre asta este vorba: supravegherea genomică a SARS-CoV-2, cuplată cu valorizarea datelor clinice, a dat valoare maximală secvenţierii de nouă generaţie şi analizei bioinformatice, cu scopul de a alerta timpuriu şi de a informa atât deciziile de sănătate publică, cât şi deciziile clinice, din spital. Din acest punct de vedere, nu greşim deloc dacă spunem că Africa, nu altul, este continentul cel mai avansat în lupta împotriva pandemiei, utilizând inovaţia disruptivă la potenţialul sau maxim. Noi, restul, avem mai degrabă de învăţat cum se face”, este concluzia medicului român.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici