Moderna: Doza trei oferă protecţie împotriva Omicron / O doză booster mărită a crescut de 80 de ori nivelul anticorpilor neutralizanţi

  • Moderna a declarat luni că o doză booster a vaccinului COVID-19 pare să ofere protecţie, în testele de laborator, împotriva variantei Omicron.
  • Versiunea actuală a vaccinului va continua să fie "prima linie de apărare a Moderna împotriva Omicron".
2412 afișări
Imaginea articolului Moderna: Doza trei oferă protecţie împotriva Omicron / O doză booster mărită a crescut de 80 de ori nivelul anticorpilor neutralizanţi

Moderna: Doza trei oferă protecţie împotriva Omicron / O doză booster mărită a crescut de 80 de ori nivelul anticorpilor neutralizanţi

Producătorul de vaccinuri a declarat că decizia de a se concentra asupra vaccinului actual, mRNA-1273, a fost determinată în parte de rapiditatea cu care se răspândeşte varianta recent descoperită. Compania încă intenţionează să dezvolte un vaccin special pentru a proteja împotriva Omicron, pe care speră să îl introducă în studiile clinice la începutul anului viitor, relatează Reuters.

"Ceea ce avem la dispoziţie în acest moment este mRNA-1273", a declarat Dr. Paul Burton, directorul medical al Moderna, într-un interviu. "Este foarte eficient şi extrem de sigur. Cred că îi va proteja pe oameni în perioada sărbătorilor care se apropie şi în aceste luni de iarnă, când vom avea o presiune severă generată de Omicron".

Compania a declarat că schema de vaccinare cu două doze a generat anticorpi neutralizanţi scăzuţi împotriva variantei Omicron, dar o doză de booster de 50 de micrograme a crescut de 37 de ori nivelul anticorpilor neutralizanţi. O doză de booster mai mare, de 100 de micrograme, a aceluiaşi vaccin, a dus nivelurile de anticorpi şi mai sus - de peste 80 de ori mai mult.

Studiul, care nu au fost încă revizuit, a testat sângele persoanelor care au primit vaccinul împotriva unui pseudovirus modificat pentru a semăna cu varianta Omicron.

Burton a declarat că va depinde de guverne şi de autorităţile de reglementare să evalueze dacă doresc nivelul sporit de protecţie pe care l-ar putea conferi o doză de 100 de micrograme. Compania a declarat că doza de 100 de micrograme a fost în general şi bine tolerată, deşi a existat o tendinţă spre reacţii adverse uşor mai frecvente.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici