Nelu Tătaru: Testele antigen vor fi distribuite în Unităţile de Primiri Urgenţe începând cu 5 noiembrie

  • Nelu Tătaru a anunţat că în caz că ai simptome şi ajungi la UPU, ţi se va face test antigen
  • Primele 43 de mii de doze vor fi distribuite de mâine în Unităţile de Primiri Urgenţe
  • Testele vor fi făcute pentru a dirija mai repede pacienţii spre îngrijirea de care au nevoie
990 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru: Testele antigen vor fi distribuite în Unităţile de Primiri Urgenţe începând cu 5 noiembrie

Nelu Tătaru: Testele antigen vor fi distribuite în Unităţile de Primiri Urgenţe începând cu 5 noiembrie

Testele antigen vor fi distribuite de mâine în Unităţile de Primiri Urgenţe. Nelu Tătaru a anunţat că aceste teste vor fi făcute celor care arată simptome, tocmai pentru a şti repede unde şi cum să fie trataţi pacienţii. Nu uita, însă, că diagnosticul de infecţie cu SARS-CoV-2 nu va fi pus în urma acestor teste. Dacă testul antigen iese pozitiv, trebuie dublat de unul PCR.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră, să spunem că este SARS-CoV-2 pozitiv, atunci îl putem dirija către unităţile specializate. Dacă este SARS-CoV-2 negativ îl putem dirija către cele care tratează patologia non covid. Pe 5 sau 6 noiembrie vor fi distribuite în UPU-uri, iar săptămâna următoare avem în evaluare şi achiziţionarea a încă un milion de astfel de teste pentru a putea dirija. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici