O femeie bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a dat naştere unui copil

O femeie bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a dat naştere, într-un spital din Ferrara, Italia, unui copil. Starea femeii este în continuare gravă, în timp ce bebeluşul este la terapie intensivă, dar nu a luat virusul.

1203 afișări
Imaginea articolului O femeie bolnavă de COVID-19, intubată de o lună, a dat naştere unui copil

Bebeluşul s-a născut la spitalul din Cona, Ferrara. Mama lui are 35 de ani, are COVID-19 şi este intubată în terapie intensivă de o lună, scrie La Stampa.

Soţul femeii povesteşte că toată familia a fost lovită de virus, inclusiv socrii şi cumnatul. Cei doi copii ai familiei, de 6 şi 2 ani, au luat şi ei virusul, dar au fost asimptomatici. Pentru că în familie nu avea cine să îi îngrijească, au fost spitalizaţi pentru o perioadă în pediatrie şi apoi, datorită asistenţilor sociali, au fost duşi la un hotel suport COVID-19. Bărbatul li s-a alăturat în urmă cu câteva zile, după ce s-a vindecat, iar acum s-au întors cu toţii acasă.

Între timp, soţia lui este încă în stare gravă. „Medicii au fost foarte buni. Au aşteptat ca bebeluşul, prematur, să se nască în siguranţă, prin cezariană. În acest fel, soţia mea poate fi tratată şi cu medicamente mai puternice”, spune bărbatul.

„Resto del Carlino” scrie că Rayt - „ploaie binecuvântată” - este primul bebeluş născut în spitalul respectiv, al unei femei în terapie intensivă.

Povestea familiei a cutremurat oraşul, dar şi pe medici şi asistenţi sociali.

„Mulţi ne ajută, dar dificultăţile sunt mari”, spune Radouani Ben Zouini, tatăl bebeluşului.

Bărbatul povesteşte că Rayt se află în terapie intensivă pentru că mama a fost tratată cu mai multe medicamentele, dar nu are COVID-19: „Este un bebeluş frumos, 2 kilograme şi 200 de grame, un adevărat cadou din cer".

„Sunt momente în care nu ştiu ce vom face. Pe lângă frica pentru soţia mea, grijile pentru condiţiile celorlalţi membri ai familiei, trebuie să mă gândesc şi la problemele casei şi să plătesc chiria. Sunt în concediu de paternitate, cu 600-700 de euro pe lună este foarte greu. Pentru că în această perioadă proprietarii au vândut şi apartamentul în care locuim şi în curând va trebui să plecăm”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici