Oficiali din Marea Britanie: pensionarii, gata de revoltă dacă se prelungeşte carantina

Pensionarii s-ar revolta şi ar risca să ajungă la închisoare dacă ar fi obligaţi să rămână în carantină pentru o perioadă considerabilă de timp, deoarece tinerii au fost trataţi diferit, potrivit oficialului Ros Altmann, membru al Camerei Comunelor.

1355 afișări
Imaginea articolului Oficiali din Marea Britanie: pensionarii, gata de revoltă dacă se prelungeşte carantina

Oficiali din Marea Britanie: pensionarii, gata de revoltă dacă se prelungeşte carantina

 

Expertul în domeniul pensiilor şi campania politică pe probleme legate de vârstă, a declarat pentru Sky News: „Dacă sunt în formă şi sănătoşi şi trebuie să iasă pentru propria sănătate psihică, atunci ideea că guvernul le va impune carantina în contiuare sau arest la domiciliu în timp ce toţi ceilalţi sunt afară ... acest lucru nu-l vor accepta". În cadrul emisiunii Andrew Marr de la BBC, Michael Palin a mai spus că ar fi „foarte nedrept” să tratezi un număr mare de persoane în vârstă diferit de alţii, iar factorii de decizie trebuie să fie „foarte atenţi”.
 
Aproximativ 1,5 milioane de persoane din Marea Britanie cu condiţii grave de sănătate subiacente li s-a spus să se protejeze timp de 12 săptămâni începând cu 23 martie, dar multe persoane în vârstă vulnerabile nu au fost incluse pe listă, chiar dacă unele necesită mult mai multă asistenţă decât au primit până acum. Măsurile de distanţare socială au intrat în vigoare de mai bine de cinci săptămâni, iar persoanele în vârstă au urmat modelul Italiei şi Spaniei şi s-au izolat mult mai mult din cauza vârstei şi condiţiilor de sănătate subiacente, ce au provocat singurătate şi anxietate.
 
Boris Johnson anunţă că Marea Britanie a trecut de vârful epidemiei, promiţând un plan de ieşire din izolare. Primul ministru Boris Johnson a declarat că Marea Britanie a trecut acum de vârful focarului de coronavirus şi a promis că săptămâna viitoare va pune la punct o strategie de ieşire din izolare, în ciuda creşterii numărului de morţi şi a criticilor la adresa guvernului său. „Pot confirma astăzi că pentru prima dată, am trecut de apogeul acestei boli. Am trecut de vârf şi suntem pe panta descendentă şi avem atât de multe motive pentru a spera pe termen lung”, a spus Johnson.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici