OMS le taie tuturor din elan: Un nou val Omicron se îndreaptă spre Estul Europei

  • Un nou val de infecţii Omicron se îndreaptă spre Estul Europei, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters.
  • În ultimele două săptămâni, în ţări precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia şi Ucraina, numărul cazurilor s-a dublat.
11415 afișări
Imaginea articolului OMS le taie tuturor din elan: Un nou val Omicron se îndreaptă spre Estul Europei

OMS le taie tuturor din elan: Un nou val Omicron se îndreaptă spre Estul Europei

Un nou val de infecţii cauzate de varianta Omicron a coronavirusului se îndreaptă spre estul Europei, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, îndemnând autorităţile să grăbească vaccinarea.

În ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 au crescut mai mult de două ori în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia şi Ucraina, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Declaraţia vine într-un moment în care mai multe ţări europene, inclusiv Cehia şi Polonia, au sugerat că luna viitoare vor relaxa restricţiile privind COVID-19 dacă numărul zilnic de infecţii continuă să scadă.

Cu toate acestea, OMS a subliniat necesitatea continuă a unor măsuri precum testarea rapidă şi purtarea măştii, precizând că peste 165 de milioane de cazuri COVID-19 au fost înregistrate până în prezent în regiunea europeană a OMS, cu 25.000 de decese în ultima săptămână.

„În faţa valului Omicron şi cu Delta încă circulând pe scară largă în Est, această situaţie este îngrijorătoare şi nu este momentul să renunţăm la măsurile despre care ştim că funcţionează în reducerea răspândirii COVID-19", a declarat Kluge.

De asemenea, el a făcut apel la guverne să examineze motivele locale pentru ratele scăzute de vaccinare.

Mai puţin de 40% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina şi Uzbekistan au finalizat seria de vaccinuri COVID-19, a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
omc,
covid,
omicron

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici