OMS spune că ancheta privind originile Covid-19 este „otrăvită de politică”

  • Joe Biden a anunţat miercuri că a cerut agenţiilor de informaţii să efectueze un raport cu privire la originile coronavirusului.
  • Un raport al agenţiilor americane de informaţii arătat că trei cercetători de la laboratorul din Wuhan s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 având simptome asemănătoare coronavirusului şi au ajuns la spital.
  • OMS a fost acuzată în mod repetat că a permis guvernului chinez să evite o investigaţie . asupra originilor Covid-19.
1569 afișări
Imaginea articolului OMS spune că ancheta privind originile Covid-19 este „otrăvită de politică”
Un oficial de rang înalt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a declarat vineri că investigaţiile privind originile Covid-19 sunt „otrăvite de politică,” potrivit CNBC.
 
Preşedintele Joe Biden a anunţat miercuri că a cerut agenţiilor de informaţii să efectueze „un raport cu privire la cea mai actualizată analiză a originilor Covid-19, dacă a apărut din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator”.
 
OMS se confruntă cu presiuni tot mai mari în ultimele zile din partea oficialilor americani şi europeni pentru a analiza din nou dacă coronavirusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator din Wuhan, China. Un raport al agenţiilor americane de informaţii dezvăluit de Wall Street Journal (WSJ) a arătat că trei cercetători de la laboratorul chinez de studiere a viruşilor s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 având simptome asemănătoare coronavirusului şi au ajuns la spital.
 
Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS de Urgenţă Sanitară, a întrebat dacă ţările ar putea separa politica de ştiinţă.
 
A pune OMS într-o poziţie aşa cum a fost pusă este foarte nedrept faţă de ştiinţa pe care încercăm să o realizăm şi ne pune, ca organizaţie, într-o poziţie imposibilă de a oferi răspunsurile dorite de lume”, a spus Ryan.
 
OMS a fost acuzată în mod repetat că a permis guvernului chinez să evite o investigaţie aprofundată asupra originilor Covid-19, care a fost descoperit pentru prima dată la Wuhan, la sfârşitul anului 2019. 
 
OMS a realizat la începutul acestui an o investigaţie despre originea pandemiei şi a concluzionat că riscul unui accident de laborator este "extrem de scăzut". 
 
De asemenea, oficialii din domeniul sănătăţii continuă să îşi menţină poziţia conform căreia este mai probabil ca virusul să aibă origini zoonotice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici