Oraşul Slobozia intră în carantină din noaptea de joi spre vineri

  • Oraşul Slobozia intră în carantină din noaptea de joi spre vineri, de la miezul nopţii.
  • Carantina durează două săptămâni.
920 afișări
Imaginea articolului Oraşul Slobozia intră în carantină din noaptea de joi spre vineri

Oraşul Slobozia intră în carantină din noaptea de joi spre vineri

Conform Prefecturii Ialomiţa, carantinarea municipiului Slobozia începe din 13 noiembrie ora 00.00.

Carantina se instituie prin ordinul comandantului acţiunii, Raed Arafat, precizează Prefectura.

„Această decizie presupune ca din această noapte, de la miezul nopţii, Municipiul Slobozia se află în carantină pentru o perioadă de 14 zile”, adaugă autorităţile.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă propusese carantina în Slobozia de joi ora 12.00, în condiţiile în care rata de infectare a ajuns la 7,46 la mia de locuitori.

Propunerea CJSU prevedea urmărotarele restricţii:

Este interzisă intrarea şi ieşirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene.

Circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate şi prevăzute în declaraţia pe propie răspundere.

Este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul desfăşurării activităţii profesionale şi înapoi.

Este permisă deplasarea pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază, inclusiv pentru asigurarea necesităţilor de bunuri în interes profesional.

Este permisă deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată.

Sunt permise deplasările scurte în zona din jurul locuinţei legate de activitatea fizică individuală, cât şi pentru nevoile animalelor de companie.

Este permisă deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat.

Este permisă deplasarea pentru activităţile agricole.

Este permisă deplasarea pentru îngrijirea sau administrarea unei locuinţe din afara localităţii, pentru eliberarea de documente sau a celor necesare pentru obţinerea unor drepturi.

Este permisă participarea la programe sau proceduri de tratament.

Este permisă deplasarea pentru motive justificate precum: îngrijirea/însoţirea copiilor sau a membrilor familiei, îngrijirea unei persoane aflate în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice.

Este permisă deplasarea pentru realizarea serviciilor de îngrijire personală.

Este permisă tranzitarea zonei carantinate de către persoane din afara localităţii, fără a opri în interiorul oraşului.

Este necesară completarea unei declaraţii pe propia răspundere din care să reiasă motivul deplasării atât pentru interiorul localităţii, cât şi pentru ieşirea din localitate.

Pentru deplasarea în interes profesional, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propia răspundere.

Pentru deplasarea în interes personal, cetăţenii sunt obligaţi să prezinte personalului autorităţilor abilitate o declaraţie pe propia răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propia răspundere trebuie să conţină numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/locul activităţii profesionale, motivul deplasării, data şi semnătura.

Este interzisă circulaţia şi formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici