Pacienţii COVID-19 pot dezvolta cheaguri de sânge periculoase

În urmă cu trei săptămâni doctorul Hugh Cassiere s-a confruntat cu un caz unic pentru cariera sa de 24 de ani de medicină, relatează NBC News.

2666 afișări
Imaginea articolului Pacienţii COVID-19 pot dezvolta cheaguri de sânge periculoase

Pacienţii COVID-19 pot dezvolta cheaguri de sânge periculoase

Un bărbat de 45 de ani a sosit la spitalul unde Cassiere lucrează, situat în Long Island din New York, cu febră şi oboseală, simtome cunoscute ale coronavirusului. Bărbatul a fost testat pozitiv, dar în timpul recuperării acesta a dezvoltat o complicaţie care în general nu este asociată cu virusurile respiratorii. Pacientul a dezvoltat un cheag de sânge în zona piciorului care a forţat medicii să îi amputeze membrul.

"Bărbatul nu avea în istoricul medical faptul că ar fi suferit de boli vasculare", a spus Cassiere.

Cazul raportat de medic nu este singurul, mai mulţi doctori au observat la anumiţi pacienţi bolnavi de COVID-19 coagulări neobişnuite ale sângelui.

"Sutem obişnuiţi ca pacienţii în stare gravă să aibă frecvent cheaguri de sânge, dar niciodată ala o magnitudine aşa mare cum vedem la pacienţii COVID-19", a spus Dr. Mark Crowther, director al Departamentului pentru medicinp al Universităţii McMaster din Hamilton.

Un studiu din Olanda publicat luna aceasta a analizat 184 de pacienţi bolnavi de COVID-19 aflaţi la terapie intensivă, iar în cazul a aproape o treime dintre aceştia s-a observat prezenţa cheagurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici