Partea plină a coronavirusului. Anul acesta sezonul gripal ar putea începe mai târziu

  • Prof. Rafila: În emisfera sudică circulaţia virusului gripal a fost anul acesta de 500 de ori mai mică
  • Fenomenul a apărut datorită măsurilor luate peste tot în lume împotriva Covid-19
  • Prof. Rafila: Ne vom putea pregăti mai bine pentru sezonul gripal
  • Vaccinul antigripal îţi dă imunitate după 14 zile de la administrare
1589 afișări
Imaginea articolului Partea plină a coronavirusului. Anul acesta sezonul gripal ar putea începe mai târziu

Sursa foto: profimedia

Poate nu-ţi vine să  crezi, dar coronavirusul are şi el o parte bună. Uite de ce. Sezonul gripal în emisfera sudică apare atunci când în emisfera nordică este vară, adică unde suntem şi noi.

Anul acesta însă, în sezonul gripal din emisfera sudică, circulaţia virusului care provoacă gripa a fost anul acesta de 500 de ori mai mică decât în anii trecuţi, fapt care îl face pe Profesorul Rafila să îţi spună că anul acesta sezonul gripal ar putea începe în România mai tâziu, posibil chiar în decembrie.

Expertul spune că acest fenomen a apărut datorită măsurilor care s-au luat în lume împotriva corononavirusului, lucru care a dus la limitarea răspândirii gripei.

Prof. Dr. Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: "Ăsta este un lucru foarte bun pentru că, pe de o parte permite o bună pregătire a sezonului gripal, vaccinul se poate administra în integralitate, până la debutul sezonului, şi nu ne vom găsi în situaţia în care să facem campanie de vaccinare în plin sezon gripal".

Asta nu înseamnă însă că nu trebuie să te vaccinezi antigripal. În acest fel te protejezi şi pe tine, dar şi pe medici, pentru că vor avea de îngrijit mult mai puţine cazuri de complicaţii date de gripă. 

Prof. Dr. Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: "Nu are niciun fel de conotaţie de descurajare a vaccinării, dimpotrivă, trebuie să fim precauţi şi să înţelegem că doar avem poate ceva mai mult timp la dispoziţie, să ne pregătim".

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici