Pfizer pregăteşte un vaccin împotriva Omicron. Când îl vom putea folosi

  • CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că un vaccin împotriva Omicron va fi gata în martie, iar compania produce deja doze.
  • Şi Moderna a anunţat că vor începe studii clinice pentru un vaccin ce va putea fi folosit din toamnă.
  • Guvernele pregătesc vaccinări regulate împotriva virusului.
831 afișări
Imaginea articolului Pfizer pregăteşte un vaccin împotriva Omicron. Când îl vom putea folosi

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a anunţat luni, 10 ianuarie, că un vaccin care vizează varianta Omicron a coronavirusului va fi gata peste două luni. „Acest vaccin va fi gata în martie”, a spus Bourla, adăugând că vaccinul poate viza şi alte tulpini şi că unele ţări doresc să fie gata cât mai curând posibil.

Descoperirile compilate într-un raport al Agenţiei pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKSHA) arată o protecţie semnificativ mai mare oferită de a treia doză de vaccin împotriva variantei identificate pentru prima dată în Botswana şi Africa de Sud în noiembrie, comparativ cu două doze. Doza booster poate oferi până la 88% protecţie împotriva infectării cu varianta Omicron a coronavirusului.

Eric Topol, profesor de medicină moleculară şi director al Scripps Research Translational Institute din SUA, a remarcat că eficacitatea vaccinului scade la 52% împotriva Omicron la aproximativ şase luni după administrarea a două doze de vaccin COVID-19. Cu toate acestea, o doză de rapel creşte în mod substanţial imunitatea şi scade şansele de a fi spitalizat.

Consilierul medical şef al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a declarat în luna decembrie că nu consideră a fi necesară o injectare de rapel care să vizeze în mod specific Omicron deoarece actualele vaccinuri funcţionează bine împotriva variantei.

Şi CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat pentru CNBC că lucrează la un booster pentru toamna lui 2022 care vizează varianta Omicron şi care va intra în curând în studii clinice. Bancel a precizat că cererea este mare din partea guvernelor deoarece acestea pregătesc vaccinări regulate împotriva virusului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici