Duelul giganţilor. Pfizer contrazice Moderna. Ce spune CEO-ul Pfizer despre a patra doză împotriva Covid-19

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că nu este sigur de necesitatea unei a patra doze de vaccin COVID-19 şi că o vaccinare care vizează varianta foarte contagioasă Omicron va fi gata în martie.

8680 afișări
Imaginea articolului Duelul giganţilor. Pfizer contrazice Moderna. Ce spune CEO-ul Pfizer despre a patra doză împotriva Covid-19

Comentariile acestuia sunt în contrast cu cele făcute de CEO-ul Moderna, Stephen Bancel, care a spus săptămâna trecută că oamenii ar putea avea nevoie de o nouă doză de vaccin în toamna lui 2022, deoarece eficacitatea ar putea scădea în următoarele câteva luni.

O creştere uriaşă a cazurilor de COVID-19 determinată de Omicron a forţat unele ţări să se gândească la utilizarea unei alte doze de rapel, dar semnele timpurii sugerează că vaccinarea repetată poate fi complicată. „Nu ştiu dacă este nevoie de un al patrulea rapel, acest lucru este ceva care trebuie testat”, a spus Bour la la CNBC, preluat de Reuters.

În acest moment Pfizer lucrează la o nouă versiune a vaccinului COVID-19 care ar fi eficientă împotriva variantei Omicron şi a altor variante, a spus el.

Pfizer a căutat să avanseze dezvoltarea vaccinurilor şi terapiilor bazate pe ARNm, după ce a condus eforturile globale de a dezvolta un vaccin împotriva COVID-19.

Producătorul de medicamente din SUA a anunţat la începutul zilei trei acorduri pentru a extinde utilizarea tehnologiei ARNm  pe care s-a bazat vaccinul împotriva COVID-19, inclusiv un pact în valoare de până la 1,35 miliarde de dolari cu compania specializată în editare genetică, Beam Therapeutics. Compania va colabora, de asemenea, cu Codex DNA pentru a valorifica tehnologia proprie a biotehnologiei, care ar putea permite o dezvoltare mai eficientă a vaccinurilor pe bază de ARNm, a medicamentelor şi a altor produse biofarmaceutice. Un alt acord presupune colaborarea cu compania Acuitas Therapeutics şi se va concentra pe utilizarea tehnologiei de nanoparticule lipidice pentru dezvoltarea a până la zece vaccinuri sau medicamente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici