Prefectura Constanţa: Localitatea Fântânele, în carantină. Incidenţa a ajuns la 8,41

  • Prefectura Constanţa a anunţat joi că localitatea Fântânele, unde rata incidenţei cumulate a cazurilor de Covid a ajuns la 8,41 la mia de locuitori, intră în carantină.
691 afișări
Imaginea articolului Prefectura Constanţa: Localitatea Fântânele, în carantină. Incidenţa a ajuns la 8,41

Prefectura Constanţa: Localitatea Fântânele, în carantină. Incidenţa a ajuns la 8,41

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a emis ordinul care prevede carantinarea localităţii Fântânele, pentru următoarele 14 zile.

Măsura a fost luată după ce rata de incidenţă cumulată a cazurilor de Covid a ajuns la 8.41/1.000 de locuitori. Mai precis, susţin reprezentanţii Prefecturii, din populaţia totală de 1.664 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

„Este un pas absolut necesar pe care a trebuit să-l facem, pentru binele acelei comunităţi. Nu este o măsură populară, dar este calea cea mai sigură către o revenire în Fântânele. Am încredere că oamenii din Fântânele vor înţelege că această carantinare este spre binele lor, iar autorităţile se vor asigura că toate normele sunt respectate”, a declarat Silviu-Iulian Coşa, prefectul judeţului Constanţa.

Conform Ordinului DSU, carantinarea localităţii a intrat în vigoare la ora 14.00 şi presupune, printre altele, limitarea la maximum a deplasării persoanelor, stabilirea unor rute ocolitoare, purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice închise şi deschise, interzicerea evenimentelor private şi a activităţii restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor; a sălilor de noroc, a cinematografelor şi ale instituţiilor organizatoare de spectacole şi/sau concerte.

De asemenea, slujbele religioase se vor putea ţine doar în exteriorul clădirilor, cu prezenţa a maximum 20 de persoane.

„În arealul carantinat, este permisă intrarea/ieşirea pentru:

  •  Transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice, precum şi aprovizionării populaţiei;
  • Persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor;
  •  Persoanele care locuiesc în zona carantinată şi desfăşoară activitate profesională în afara zonei carantinate;
  • Persoanele care realizează activităţi agricole;
  • Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, asistenţă pentru vârstnici, deces al unui membru în familie, etc.;
  •  Deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată;
  • Urgenţe medicale;
  •  Elevii care au domiciliul în zona carantinată, dar care urmează cursurile unor unităţi de învăţământ din alte UAT-uri pentru care nu este dispusă măsura de carantină zonală”, se arată în comunicatul Prefecturii Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici