Prima insulă din Italia COVID-free. Vaccinarea în masă a fost finalizată

Italia are prima insulă fără COVID-19, după ce a terminat vaccinarea în masă. Campania de vaccinare a durat doar patru zile.

617 afișări
Imaginea articolului Prima insulă din Italia COVID-free. Vaccinarea în masă a fost finalizată

Prima insulă din Italia COVID-free. Vaccinarea în masă a fost finalizată

Procida, o insulă mică din Golful Napoli, devine prima insulă din Italia COVID-free, după ce au fost vaccinate 6.115 persoane din 7.500.

Campania de vaccinare în masă a durat patru zile, de miercuri, 28 aprilie, până sâmbătă, 1 mai.

„Suntem prima insulă care a obţinut acest rezultat, dar şi prima municipalitate de dimensiuni decente”, declară, conform La Stampa, primarul Dino Ambrosino.

De miercuri până sâmbătă, întreaga populaţie din Procida care nu fusese încă vaccinată a fost chemată la un centru: miercuri au fost invitaţi cei care au peste 50 de ani, joi cetăţenii cu vârste între 40 şi 49 de ani, vineri cei cu vârste între 30-39, iar sâmbătă tinerii între 18 şi 29 de ani.

Vaccinarea a continuat duminică, 2 mai, cu administrarea de vaccinuri la tineri peste 16 ani sau a rapelului.

Primarul spune că totul a fost posibil datorită unei excelente munci de echipă.

Procida este o insulă mică din Golful Napoli şi este deservită de feriboturi frecvente din Napoli şi Ischia.

Insula va fi Capitala italiană a culturii în anul 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici