Prima persoană posibil infectată cu o nouă tulpină SARS-CoV-2 în România, internată la Matei Balş. Cum se creează mutaţiile virusului

  • Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, depistată iniţial în Marea Britanie, e posibil să fi ajuns şi în România
  • Profesorul Dorel Săndesc: A te vaccina în timp util devine mult mai important. Să nu uităm că această tulpină apare printr-o selecţie naturală.
  • Turcia a devenit, recent, cea de-a 33-a ţară în care în care noua variantă a virusului a fost găsită.
961 afișări
Imaginea articolului Prima persoană posibil infectată cu o nouă tulpină SARS-CoV-2 în România, internată la Matei Balş. Cum se creează mutaţiile virusului

UPDATE Precizare privind cazul pacientului întors în ţară din Marea Britanie

 
„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public potrivit cărora în România noua tulpină a coronavirusului SARS-CoV-2, ar fi fost identificată la un pacient întors recent în ţară, internat la Institutul Matei Balş din Capitală, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm următoarele:
 
În urma unei monitorizări atente a situaţiei epidemiologice din România şi în contextul apariţiei unei noi tulpini a Coronavirusului SARS-CoV-2 confirmat de specialişti ca având o rată de contagiozitate mai mare în rândul populaţiei, precizăm faptul că până în acest moment, pe teritoriul României nu a fost confirmat niciun caz al unei persoane care ar fi infectată cu această nouă tulpină.
 
Date fiind informaţiile conform cărora la Institutul Matei Balş din Bucureşti, un pacient întors recent în ţară ar fi infectat cu această nouă tulpină, ca o infirmare a celor vehiculate în presa scrisă, reprezentaţii Institutului precizează faptul că în acest moment nu există date concludente care să certifice prezenta noii tulpini la un pacient internat.  Totodată, a fost specificat faptul că în laboratorul de genetică din cadrul Institutului sunt analizate două probe recoltate de la un pacient, care urmează, în câteva zile să confirme sau să infirme prezenţa acestei noi tulpini”, a transmis Institutul.
 
 

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, depistată iniţial în Marea Britanie, e posibil să fi ajuns şi în România. Un pacient infectat cel mai probabil cu această variantă a coronavirusului a fost internat la Matei Balş, în Bucureşti. Se vor face teste suplimentare pentru a determina cu certitudine dacă pacientul e infectat cu tulpina B.1.1.7 sau cu una complet nouă.

„Arca lui Noe e plină şi noi ne gândim cu groază la un nou potop. Această vaccinare devine o cursă cu timpul. A te vaccina în timp util devine mult mai important. Să nu uităm că această tulpină apare printr-o selecţie naturală. Creează mutaţii prin care se va selecta produsul cel  mai contagios. Este important ca populaţia să se vaccineze într-un timp cât mai scurt.

Mutaţia trebuie să se înţeleagă că are loc în interiorul organismului uman. S-a intamplat într-un pacient. Există riscul ca aşa cum s-a selectat o mutaţie contagioasă într-un interval de timp, să ne trezim că această mutaţie devine şi mai letală. În faţa acestei realităţi toate masurile trebuie aplicate cât mai corect, de la prevenţie, spălare, igenă, până la vaccinare”, a declarat profesorul Dorel Săndesc la Aleph News.

Turcia a devenit, recent, cea de-a 33-a ţară în care în care noua variantă a virusului a fost găsită. Prin urmare, cele 33 de state în care s-au identificat infecţii cu varianta de virus cunoscută sub numele de B.1.1.7 sunt: Statele Unite, Marea Britanie, Turcia, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveţia şi Emiratele Arabe Unite, precum şi Taiwan.

Pe listă ar putea fi inclusă şi România, dacă se confirmă că pacientul internat la Matei Balş este infectat cu tulpina descoperită în Marea Britanie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici