Primăria Deva, închisă. Edilul şi administratorul public au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19

Primăria Deva, din judeţul Hunedoara, şi-a suspendat activitatea de luni, după ce edilul Florin Oancea şi administratorul public Adrian David Nicolae au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19. Circa 600 de angajaţi din s-au izolat acasă şi aşteptă rezultatele analizelor.

3271 afișări
Imaginea articolului Primăria Deva, închisă. Edilul şi administratorul public au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19

Primăria Deva, închisă. Edilul şi administratorul public au fost diagnosticaţi cu noul COVID-19

Viceprimarul Devei, Ferdinand Zoltan Pogocsan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că aproximativ 600 de angajaţi ai Primăriei şi ai direcţiilor din subordine se află în izolare la domiciliu şi au fost testaţi pentru COVID-19.

„Primăria este închisă. Trebuie să vină şi analizele. Domnul primar stă 14 zile. Este la Timişoara. Tot la Timişoara este şi administratorul public. Am vorbit cu domnul primar duminică, starea de sănătate este bună. Se simt bine, nu au febră, nu tuşesc. Am fost testat şi eu. Aştept rezultatul. M-am autoizolat acasă. Am lucrat de acasă. Numai la primărie sunt aproximativ 200 de angajaţi, plus 50-60 de oameni la Cadastru, 14 la Starea Civilă, vreo 40 la Taxe şi Impozite, toate direcţiile din subordine, toţi au avut legături cu cei doi, inclusiv cu mine, la rândul lor. Am închis ca să nu punem în pericol sănătatea nimănui. Nici a cetăţenilor, nici a angajaţilor. Nu am vrut să riscăm. Ca număr total, aproximativ 600 de persoane", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ferdinand Zoltan Pogocsan, viceprimarul Devei.

Decizia de suspendare a activităţii a fost luată de Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Deva, cu excepţia Biroului de Situaţii de Urgenţă, care va fi deschis pentru asigurarea hranei pentru persoanele izolate la domiciliu.

În sediul primariei vor fi făcute lucrări de dezinfecţie.

Printre instituţiile din subordine care au fost închise se află Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, unde plăţile pentru impozite, amenzi şi alte taxe se pot face online, Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă, Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat, Serviciul de Cadastru şi Fond Funciar şi Serviciul Programe Dezvoltare, dar şi Direcţia de Asistenţă Socială.

Primarul Devei, Florin Oancea şi administratorul public Adrian David Nicolae au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19), după ce au mers la reuniunea BPN a PNL la care a participat şi senatorul Vergil Chiţac, primul politician român confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici