Cercetătorii olandezi au raportat primul deces survenit în urma reinfectării cu noul coronavirus

  • O femeie de 89 de ani din Olanda a murit după ce s-a îmbolnăvit pentru a doua oară de COVID-19
  • Este primul deces al unei persoane reinfectate cu noul coronavirus raportat
  • Până acum, au fost confirmate doar 23 de cazuri de reinfecţie cu SARS-CoV-2
3656 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii olandezi au raportat primul deces survenit în urma reinfectării cu noul coronavirus

FOTO: Profimedia

Cercetătorii olandezi au anunţat luni decesul unei femei în vârstă de 89 de ani, infectată pentru a doua oară cu virusul SARS-CoV-2. Pacienta primea tratament pentru macroglobulinemia Waldenström, un tip rar de cancer al globulelor albe din sânge. 

Femeia a ajuns la Urgenţe la începutul anului, cu febră şi tuse severă, relatează bnonews.com. În urma testelor pentru depistarea COVID-19 a fost confirmată pozitiv, motiv pentru care a rămas internată timp de 5 zile. Ulterior, starea ei de sănătate s-a ameliorat considerabil, singurul simptom rămas fiind starea de oboseală.

Aproape două luni mai târziu, la doar două zile după ce a început o nouă rundă de chimioterapie, pacienta a dezvoltat iar simptome caracteristice COVID-19: febră, tuse şi dispnee. În momentul internării, saturaţia de oxigen din sânge atingea un nivel de 905, iar rata respiratorie era de 40 de respiraţii pe minut. A fost testată pentru coronavirus, iar rezultatul a venit, din nou, pozitiv, deşi testele pentru anticorpi au ieşit negative în zilele 4 şi 6.

„În ziua 8, starea pacientei s-a deteriorat. A murit două săptămâni mai târziu”, au transmis cercetătorii.

Echipa de specialişti a avut acces la toate probele testate pentru confirmarea infecţiei. Aceştia au confirmat că structura genetică a virusului a fost diferită în cazul celor două îmbolnăviri distincte, fără a putea fi însă explicată prin evoluţia in-vivo. Dovezile susţin ipoteza potrivit căreia femeia s-a reinfectat cu SARS-CoV-2.

Până în prezent, cercetătorii au confirmat doar 23 de cazuri de reinfecţie, dar în toate situaţiile anterioare pacientul şi-a revenit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici