Provocările vaccinului pentru Covid-19: Infectarea voluntară ridică întrebări etice

  • Infectarea voluntară a voluntarilor ar putea accelera cercetarea, dar procedura ridică întrebări etice
  • Grupul de cercetare medicală al guvernului american se pregăteşte pentru provocările asociate testelor umane
  • Studiile au arătat că în istoria experimentelor umane, voluntarii infectaţi în mod deliberat dau rezultate mai rapide decât dacă infectarea s-ar produce natural în comunitate
638 afișări
Imaginea articolului Provocările vaccinului pentru Covid-19: Infectarea voluntară ridică întrebări etice

Sursa foto: profimedia

Un număr tot mai mare de oameni de ştiinţă afirmă necesitatea implementării unui vaccin eficient pentru a combate Covid-19. Autorităţile de reglementare şi finanţatorii din domeniul cercetării se pregătesc pentru realizarea studiilor în care vor fi implicaţi cobai umani.

Aproximativ 100 de vaccinuri sunt în prezent dezvoltate la nivel mondial pentru a eradica noul virus. Primele etape ale studiilor clinice sunt importante pentru a putea conduce efectiv către rezultatul mult aşteptat. Se pune problema din punct de vedere etic a siguranţei pacienţilor în mediul controlat unde cercetătorii vor putea vedea efectele vaccinurilor administrate

Peste 14.000 de voluntari s-au înscris deja printr-un formular completat în mediul online. Industria farmaceutică şi factorii politici sprijină eforturile oamenilor de ştiinţă pentru a găsi o soluţie concretă pentru problema mondială pe care virusul o ridică.

Provocările pe care le vor întâmpina specialiştii din domeniul medical nu se rezumă doar la etică, dar şi la criteriile de acceptare a voluntarilor în program. Voluntarii trebuie să se încadreze în intervalul de vârstă cuprins între 18 şi 30 de ani şi trebuie să fie sănătoşi clinic fără afecţiuni adiacente.

Întrebările pe care cercetătorii şi le pun variază de la cantitatea administrată de virus până la amenajarea mediului controlat unde se vor desfăşura experimentele. Procesul este estimat să dureze cel puţin patru săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici