Rafila: Ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea multor restricţii

  • Ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea multor restricţii, a spus, sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, prezent la Bistriţa-Năsăud.
  • Ministrul a spus că ridicarea stării de alertă se va face în scurt timp.
7499 afișări
Imaginea articolului Rafila: Ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea multor restricţii

Alexandru Rafila s spus că ridicarea stării de alertă va duce şi la ridicarea multor restricţii.

„Nu are rost să ne angajăm cu termene, dar lucrul acesta se va întâmpla cât mai rapid”, a spus Rafila.

Întrebat cum se va face accesul în săli de spectacole şi alte instituţii, Rafila a precizat că „dacă discutăm de ridicarea stării de alertă, evident şi restul de activităţi legate de pandemie vor reveni la normal”, dar „nu are rost să intrăm în astfel de detalii”, mai ales că situaţia continuă să fie îngrijorătoare, în ciuda faptului că numărul de cazuri zilnice de COVID-19 este în scădere.

„Astăzi (sâmbătă - n.r.) au fost 18.000 de cazuri înregistrate. Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine. Aşteptăm un moment optim ca aceste restricţii să permită şi desfăşurarea în siguranţă a activităţilor publice. Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranţă termenul va fi rapid în momentul în care situaţia o va permite”. a mai sus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în spaţiile aglomerate va exista recomandarea purtării măştii, dar nu va mai fi o obligaţie.

În ceea ce priveşte studiul făcut pe pacienţii cu COVID-19 din secţiile ATI din ţară, acesta a reliefat că au fost secvenţiate peste 350 de probe la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, iar rezultatele preliminare arată că 12,5 la sută dintre pacienţi au varianta Delta, iar restul Omicron. Practic, unul din 8 din cei din secţiile ATI au infecţie cu varianta Delta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici