Record de persoane vaccinate anti-Covid, într-o singură zi în Germania: Un milion de persoane

  • Mai mult de un sfert din germani - 25,9% - au primit până acum cel puţin o doză de ser anti-Covid-19.
  • Miercuri, rata de incidenţă la şapte zile a scăzut la 154 de infecţii la 100.000 de persoane, atingând cel mai mic nivel din ultimele două săptămâni.
1032 afișări
Imaginea articolului Record de persoane vaccinate anti-Covid, într-o singură zi în Germania: Un milion de persoane

Foto: Pofiemdia

Campania de vaccinare anti-Covid-19 din Germania a început lent, dar în prezent se desfăsoară într-un ritm accelerat. Pentru prima dată, un milion de persoane au fost vaccinate într-o singură zi, a declarat joi ministrul Sănătăţii Jens Spahn, relatează DPA.
 
Miercuri, medicii de familie au administrat 730.000 de doze, iar centrele regionale de vaccinare au administrat alte 360.000 de doze.
 
Asta înseamnă că peste 1% din populaţie a fost inoculată într-o singură zi.
 
Mai mult de un sfert din germani - 25,9% - au primit până acum cel puţin o doză de ser anti-Covid-19, în timp ce 7,5% dintre rezidenţi au primit rapelul necesar pentru nivelul optim de imunitate.
 
Spahn a spus că acest lucru a arătat cât de repede progresează campania, deşi nu este suficient pentru imunitatea de turmă.
 
Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch (RKI) pentru combaterea bolilor, a afirmat că mai sunt multe de făcut până la atingerea obiectivului. Aproximativ două treimi dintre persoanele în vârstă de peste 80 de ani au fost vaccinate şi aproximativ 30% dintre cei peste 70 de ani, a spus el.
 
Situaţia generală a infectărilor cu noul coronavirus „ne oferă motive să sperăm, dar nu este un semnal că am scăpat definitiv”, a mai spus Spahn.
 
Creşterea rapidă a cazurilor a fost oprită deocamdată, dar numărul este încă ridicat, iar unităţile de Terapie Intensivă din multe regiuni sunt încă pline, potrivit ministrului.
 
"Numerele nu trebuie doar să stagneze, ci trebuie să scadă," a adăugat Spahn.
 
Miercuri, rata de incidenţă la şapte zile a scăzut la 154 de infecţii la 100.000 de persoane, atingând cel mai mic nivel din ultimele două săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici