Record negativ: Cu peste 40.000 de decese, Marea Britanie raportează cele mai multe morţi provocate de COVID-19 în Europa

  • Cele mai multe decese din Europa cauzate de noul coronavirus s-au înregistrat în Marea Britanie
  • Marea Britanie a devansat Italia în topul negativ al deceselor COVID-19
  • Numărul în creştere al deceselor ridică semne de întrebare legat de modul cum gestionează primul ministru Boris Johnson situaţia
6529 afișări
Imaginea articolului Record negativ: Cu peste 40.000 de decese, Marea Britanie raportează cele mai multe morţi provocate de COVID-19 în Europa

Regatul Unit atinge cifra record de 40.000 de victime cauzate de Covid-19

Numărul total al deceselor din Marea Britanie atinge cifra record de 40.000 astăzi. Situaţia critică din regat i-a transformat pe britanici în „pacientul” Europei. Astfel, Marea Britanie a devansat Italia în topul negativ al deceselor survenite din cauza Covid-19.

Cifrele publicate astăzi de Oficiul pentru Statistică Naţională au relevat o realitate sumbră. Cu toate că numărul deceselor s-a aflat pe o pantă descendentă timp de două săptămâni, de la 1 mai panta a suferit o ascensiune bruscă. Statisticile au evidenţiat faptul că numărul total al deceselor produse în această perioadă scurtă de timp este echivalent cu numărul total înregistrat în ultimii 5 ani.

Datele au apărut la o zi după ce premierul Boris Johnson a prezentat planul de redresare iar printre altele, acesta prevede uşurarea restricţiilor impuse. Planul său a stărnit confuzie în rândul populaţiei. Liderii guvernelor din Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord s-au opus planului, dar noile măsuri au luat efect doar în Anglia. Ei i-au sfătuit pe oameni să stea în casă.

Rata mare a mortalităţii pune presiune pe Johnson, care este privit de opoziţie cu scepticism. Partidele aflate în opoziţie îl acuză pe acesta de reacţie lentă la pericolul în ascensiune generat de noul coronavirus. Criticii se întreabă dacă Primul Ministru al Marii Britanii este capabil să gestioneze criza coronavirusului, pentru că statisticile demonstrează contrariul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici