Revolta managerului de spital devenit cunoscut după ce a refuzat să arunce vaccinurile nefolosite. „Înnebunesc!!”

Managerul Spitalului din Găeşti, Laurenţiu Beluşică, e revoltat că România mai cumpără 500 de concentratoare de oxigen: „Am luat eu 25, vi le dau pe toate”. Medicul a devenit cunoscut după ce, la începutul campaniei de vaccinare, a refuzat să arunce vaccinurile nefolosite.

3577 afișări
Imaginea articolului Revolta managerului de spital devenit cunoscut după ce a refuzat să arunce vaccinurile nefolosite. „Înnebunesc!!”

Revolta managerului de spital devenit cunoscut după ce a refuzat să arunce vaccinurile nefolosite

„Înnebunesc. Concentratoarele de oxigen nu fac faţă nevoilor pacienţilor cu saturaţie sub 90%. Le cumpăraţi degeaba. Am luat eu 25, vi le dau pe toate. Daţi-mi barocamerele”, anunţă medicul.

Potrivit lui Laurenţiu Beluşică, concentratoarele nu sunt pentru bolnavii acestui val pandemic, care trebuie internaţi, ci pentru convalescenţi la domiciliu, ca suport al respiraţiei.

„Daţi-ne bani: să montăm reductoare de oxigen (au acelaşi pret cu concentratorul), să închiriem staţii mobile de oxigen de 1000 de l şi să montăm detectoare de oxigen şi sisteme de aerisire”, spune medicul.

Managerul de spital a trecut, în iarnă, peste procedura din strategia de vaccinare, în momentul în care se puteau vaccina doar cadrele medicale. Laurenţiu Beluşică anunţa atunci că vaccinează pe oricine doreşte, nu numai cadrele medicale.

„Eu nu vreau să arunc dozele de vaccin. Să vină să mă ia pe sus SRI-ul sau cine vor ei”, spunea atunci managerul Spitalului din Găeşti, judeţul Dâmboviţa.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, marţi seara, o hotărâre prin care România cumpără 500 de concentratoare de oxigen de mare capacitate, pentru completarea stocurilor. Dacă va fi nevoie de încă o creştere a numărului de concentratoare, acestea vor fi cerute inclusiv prin mecanismul european de protecţie civilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici