România intră în scenariul 3, după cazul 100 de coronavirus. Ce presupune acesta

La nivelul ţării, numărul bolnavilor de COVID-19 este de 102, ceea ce înseamnă că ţara intră în scenariul 3. În scenariul 3 medicii vor face triaj epdemiologic în corturile instalate în curtea spitalelor, iar spitalele de boli infecţioase nu vor trata decât cazurile de infecţie cu SARS Cov 2.

26233 afișări
Imaginea articolului România intră în scenariul 3, după cazul 100 de coronavirus. Ce presupune acesta

România intră în scenariul 3, după cazul 100 de coronavirus. Ce presupune acesta

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat încă noi 3 cazuri de infecţie cu SARS Cov. 2.

Sunt în total în ţară 102 cazuri. România a intrat astfel în scenariul 3 al răspândirii infecţiei cu SARS COV 2, cel în care numărul cazurilor se situează între 101 şi 2000 de cazuri. Ce ar trebui să ştii legat de acest scenariu?

1. Vei fi oprit în curtea spitalului unde vei ajunge, pentru că medicii vor face în corturi special amenajate triaj epidemiologic.

2. La triaj ţi se va lua temperatura corporală şi vei completa un formular.

3. Cadrele medicale vor pune pe primul loc cazurile de epidemie, aşa că ai putea avea de aşteptat.

4. Dacă nu ai o urgenţă, nu te duce la spital. Medicii te vor amâna.

5. E bine să ştii că în scenariul 3 spitalele de boli infecţioase nu vor trata decât cazurile de infecţie cu SARS Cov 2.

6. Dacă nu ai infecţie cu SARS cov 2 şi ai alte afecţiuni vei fi transferat către altă unitate sanitară.

7. În scenariul 3 managerii spitalelor vor mări spaţiile pentru tratarea pacienţilor, aşa că, dacă eşti deja internat ai putea fi mutat pe altă secţie.

8. În acest scenariu autorităţile vor aduce în sistem medici în plus, proaspăt specialişti sau chiar cadre medicale ieşite la pensie.

9. În scenariul 3 cei care gestionează criza legată de noul coronavirus vor găsi noi spaţii pentru carantinarea oamenilor care necesită această măsură.

10. În scenariul 3 este foarte posibil ca pacienţii să fie carantinaţi la domiciliu, dacă spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi nu vor fi suficiente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici