Rusia va testa un tratament cu anticorpi pentru pacienţii cu COVID-19. Studiile vor începe anul viitor

  • Rusia va începe anul viitor studiile unui tratament cu anticorpi pentru pacienţii cu COVID-19.
  • Directorul Institutului Gamaleya a spus că speră că studiile pentru noul medicament pe bază de anticorpi vor începe în toamna anului 2021.
  • Rusia a cerut pacienţilor COVID-19 să doneze plasmă de sânge, care este bogată în anticorpi, pentru cercetare.
452 afișări
Imaginea articolului Rusia va testa un tratament cu anticorpi pentru pacienţii cu COVID-19. Studiile vor începe anul viitor
Rusia va începe anul viitor studiile unui tratament cu anticorpi pentru pacienţii cu COVID-19, a declarat, luni, şeful institutului de la Moscova care a dezvoltat vacccinul Sputnik V, relatează Reuters.
 
Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya a spus că speră că studiile pentru noul medicament pe bază de anticorpi vor începe în toamna anului 2021.
 
„Sper că studiile clinice vor începe în toamnă”, a spus el. „Trebuie să dezvoltăm acest medicament folosind mai multe tehnologii în acelaşi timp, ceea ce se face chiar acum.”
 
Rusia a cerut pacienţilor COVID-19 să doneze plasmă de sânge, care este bogată în anticorpi, pentru cercetare.
 
La începutul lunii octombrie, preşedintele SUA, Donald Trump, a fost tratat cu un cocktail experimental de anticorpi pentru COVID-19 produs de producătorul de medicamente Regeneron Pharmaceuticals.
 
Anticorpii sunt proteine produse de sistemul imunitar al organismului, care se prind şi neutralizează un virus invadator. Cocktailul Regeneron conţine un anticorp produs de companie şi un al doilea recoltat de la oamenii care s-au recuperat din COVID-19.
 
Gintsburg, de la Gamaleya, a declarat duminică că noul medicament rus va fi făcut din „anticorpi monoclonali”, versiuni modificate genetic ale anticorpilor care se găsesc în plasma sanguină a celor care au fost bolnavi cu COVID-19, a informat agenţia de ştiri TASS.
 
Rusia a început să vaccineze un număr mic de persoane din grupurile cu risc crescut imediat după ce a fost aprobat vaccinul în august. Procesul la scară largă, în etapa finală, a început la Moscova luna următoare. Peste 200.000 de ruşi au primit acum vaccinul.
 
De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 3 milioane de infecţii şi 55.000 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici