Sanofi a anunţat lansarea primelor studii pentru cel de-al doilea vaccin al său împotriva Covid-19. Ce se întâmplă cu primul ser

  • Sanofi a anunţat vineri, 12 martie, lansarea primelor studii ale celui de-al doilea vaccin împotriva Covid-19.
  • Primul vaccin creat de Sanofi se află încă în faza de testare.
  • Compania speră ca serul să poată fi lansat la sfârşitul anului 2021.
348 afișări
Imaginea articolului Sanofi a anunţat lansarea primelor studii pentru cel de-al doilea vaccin al său împotriva Covid-19. Ce se întâmplă cu primul ser

Foto: Profimedia

Grupul farmaceutic francez Sanofi a anunţat vineri, 12 martie, lansarea primelor studii ale celui de-al doilea proiect de vaccin împotriva Covid-19, primul aflat încă în faza de testare, notează Le Figaro.
 
„Sanofi şi Translate Bio, o companie americană asociată cu francezii, încep un studiu clinic 1/2 dedicat vaccinului lor ARN candidat-mesager împotriva Covid-19”, a anunţat grupul într-un comunicat de presă.
 
Studiile de fază 1 şi 2 sunt primele efectuate pe oameni ca parte a dezvoltării unui tratament. Scopul lor este de a verifica dacă nu este periculos şi de a oferi informaţii iniţiale despre eficacitatea acestuia. Primele teste din studiul de fază 3 vor fi efectuate pe 415 persoane, iar rezultatele dunt aşteptate pentru trimestrul al treilea.
 
Acesta este al doilea vaccin dezvoltat de Sanofi împotriva coronavirusului. Primul, dezvoltat împreună cu britanicii de la GSK, trebuie să funcţioneze diferit, pe baza unei proteine ​​recombinante. Dar dezvoltarea sa a întârziat câteva luni, iar studiile sunt doar în faza a 2-a. Compania speră ca serul să poată fi lansat la sfârşitul anului 2021. Sanofi va ajuta, de asemenea, la îmbutelierea vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de alte grupuri: Pfizer şi Johnson & Johnson, al cărui vaccin tocmai a fost autorizat în UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici