Veste bună: Virusul SARS-CoV-2 se transmite mai greu. Ce avem de făcut de acum înainte?

  • Numărul bazal de reproducere a virusului SARS Cov 2 s-a stabilizat de la 1 august la 1
  • Acest lucru înseamnă că o persoană infectată infectează la rându-i încă o persoană
  • La începutul lui iulie acest număr era în jurul valorii de 1.21
  • Numărul bazal nu va scădea dacă nu scade şi cel al îmbolnăvirilor cu Covid-19
130253 afișări
Imaginea articolului Veste bună: Virusul SARS-CoV-2 se transmite mai greu. Ce avem de făcut de acum înainte?

Sursa FOTO: Profimedia

Te-ai săturat de atâtea veşti rele legate de Covid? Luna august îţi aduce una mai bună.

Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, îţi spune că, de la începutul lunii, numărul bazal de reproducere a virusului s-a stabilizat la cifra 1. Ce înseamnă asta?

Dacă acest număr  este mai mare de 1, înseamnă că o persoană infectată cu SARS Cov 2 poate infecta mai mult de o persoană. Dacă este stabilizat la 1 infecţia este transmisă mai departe unui singur om.

Evoluţia este una clar în scădere, dacă luăm în calcul că la începutul lui iulie acest număr era undeva la 1.21. Începutul toamnei va aduce însă schimbări, odată cu începerea cursurilor. Epidemia de Covid se va suprapune peste sezonul virozelor, aşa că va fi cu atât mai important să fim atenţi la reguli.

Expertul spune că rata de transmitere a virusului este legată direct de modul în care respectăm măsurile de igienă şi distanţare.

„Începând din data de 25 mai, am început o creştere treptată a numărului bazal de reproducere. La început mai uşor şi apoi în unele perioade mai accentuat, cum s-a întâmplat la mijlocul lunii iunie. El s-a menţinut practic între 1,1 si 1,2 o perioadă lungă de timp. Concluzia este că numărul de cazuri noi nu va scădea până când acest număr bazal de reproducere nu va scădea”, spune Emilian Popovici, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici